Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από το ολονύχτιο θρίλερ, που οδήγησε στην προφυλάκισή του.

Επί έντεκα σχεδόν ώρες κ. Λιγνάδης και οι μάρτυρες που κάλεσε εξετάζονταν από την ανακρίτρια. O σκηνοθέτης επί 4μιση ώρες απαντούσε στις κρίσιμες ερωτήσεις, με τις απαντήσεις του να μην καταφέρνουν να πείσουν.

Λίγο μετά τις 16:00 της Παρασκευής, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης πέρασε την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης.

Στην αρχή ο κ. Λιγνάδης θα μεταφερθεί σε κελί καραντίνας στις φυλακές Τρίπολης. Το τεστ για κοροναϊό στο οποίο υποβλήθηκε κατά την έλευσή του βγήκε αρνητικό.

Στον ειδικό θάλαμο θα περάσει 7 μέρες καραντίνα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προαυλίζεται μόνος του.

Μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας, θα φύγει από εκεί και θα μπει σε μια από τις πέντε πτέρυγες με τους υπόλοιπους 110 κρατούμενους.

Θα είναι μέσα σε έναν από αυτούς τους θαλάμους μαζί με 20-25 άτομα.

Τι απάντησε στον ανακριτή για τις κατηγορίες περί βιασμού

Προϊόν μυθοπλασίας όπου ο κάθε μάρτυρας επικαλείται ό,τι θέλει χαρακτήρισε στην πολύωρη απολογία του στον ανακριτή ο Δημήτρης Λιγνάδης, τα όσα του αποδίδονται, λίγε ώρες πριν οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων με σύμφωνα γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα.

Αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή αποδίδοντας τα σε ζηλοφθονία επειδή ανέλαβε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Ο ίδιος λέει ότι είναι ένας αμφιφυλόφιλος που στη ζωή μου μέχρι τώρα, είχα πολλές σχέσεις, αλλά δεν συνερεύθηκε ποτέ με ανήλικα αγόρια. Ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντώντας για τις εξωσχολικές του σχέσεις με παιδιά του Αρσακείου , απαντά πώς οι γονείς και τα παιδιά του Αρσάκειου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του εκεί, είχαν και έχουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό του. «Περίπου 500 παιδιά του Αρσάκειου, Γυμνάσιου και Λυκείου, διδάχτηκαν θέατρο από εμένα», είπε.

Σχετικά με τον βιασμό του 25χρονου, ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι ίσως τον κατηγόρησε για βιασμό «επειδή δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του, όπως μου είχε πει, αυτό που ήθελε, ένα μοντέλο – τραγουδιστής στυλ Ρουβάς». Μάλιστα, του είχε στείλει μήνυμα μέσω ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας ότι ήθελε να γίνει «famous», φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ήρθε στο σπίτι ο 25χρονος.