Η Mercedes-Benz ενισχύει τη γκάμα του ηλεκτρικού της SUV EQC 400 4MATIC, με την προσθήκη του πακέτου AMG Line. Η νέα Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC AMG Line ξεχωρίζει, εκτός από τις λεπτομέρειες που φέρουν την υπογραφή του βελτιωτικού οίκου – όπως οι πεντάκτινες ζάντες της AMG  και οι προεκτάσεις των μαρσπιέ με σκαλοπάτια από αλουμίνιο – από τα σπορ καθίσματα, τα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και πατάκια της AMG, το premium ηχοσύστημα κ.α. Το νέο μοντέλο φέρει το γνώριμο ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 402 ίππους. Η εμπορική του καριέρα αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο.  Να σημειωθεί, ότι η EQC λανσαρίστηκς από την Mercedes-Benz το 2019, και έως και σήμερα έχει πουλήσει 20.000 μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Mercedes – Βenz δίνει στο ηλεκτρικό της αυτονομία έως 417 χιλιόμετρα, με μέση κατανάλωση στις 22,5 kWh/100 χλμ, και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει είτε το πρόγραμμα Eco για να επιτευχθεί η προαναφερόμενη αυτονομία είτε, το πρόγραμμα Sport, Maximum Range, Comfort και Individual, ανάλογα με το στυλ οδήγησης που θα υιοθετήσει.

Οι μπαταρίες του συστήματος έχουν χωρητικότητα 80 kWh,ενώ για την φόρτισή τους από Wallbox (έως 7,4 kW) χρειάζονται 11 ώρες και από ταχυφορτιστή μπορεί να ανακτήσει από το 10% στο 80% της χωρητικότητάς τους σε 40 λεπτά.