Κρύβεται ο Δημήτρης Λιγνάδης; Περιμένει την κλήση του από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μιλήσει για όσα του καταμαρτυρούν;

Τι αλήθεια συμβαίνει με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα;

Και μάλιστα, με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ξεκάθαρα το όνομά του, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο άνθρωπο».

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δ. Λιγνάδης δεν βρίσκεται σπίτι του και αποφεύγει να πάει στο Μεταξουργείο που διαμένει προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με αντιδράσεις γειτόνων.

Αλλωστε, κάποιες φήμες έλεγαν ότι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να φύγει ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη γειτονιά αυτή. Γεγονός, φυσικά κατακριτέο που μας επιστρέφει σε άλλες εποχές.

Ωστόσο, η πίεση που δέχεται ο Λιγνάδης, από τις απανωτές αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα σε βάρος του, τον κάνουν να έχει απομακρυνθεί από το σπίτι του και να ετοιμάζει τη νομική του αντεπίθεση.

Οι πληροφορίες είναι ότι διαμένει σε φίλο του στην Αθήνα, ότι δεν κρύβεται, τουλάχιστον από τις αρχές, κι ότι θα εμφανιστεί αν και εφόσον κληθεί να πάει για κατάθεση.

Μιλώντας στην «Κ» ο Λιγνάδης φέρεται να απάντησε στις φήμες περί εντάλματος σύλληψης: ««Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι».

Αλλωστε, ήδη η πρώτη του αντίδραση μετά τις δηλώσεις Μενδώνη, ήταν άμεση και ενδεικτική της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι θα κινηθεί θεσμικά, θα καταθέσει στη Δικαιοσύνη και δεν θα λάβει μέρος στα «λαϊκά δικαστήρια» όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Λιγνάδης τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», λέει στην «Κ».

Αναλυτικά η δήλωσή του – απάντηση στη Μενδώνη είχε ως εξής:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».