Είναι από τα μοντέλα που μεταφέρει με τον ιδανικότερο τρόπο την καλτ σχεδιαστική του κουλτούρα από τη δεκαετία του 70! Το Renault 5, όπως  μας διαβεβαιώνει και η γαλλική φίρμα μπορεί να σας κλείσει το μάτι!

Ο Nicolas Jardin, που επιμελήθηκε την εξωτερική του εμφάνιση, μας εξηγεί πώς κατάφερε να μετουσιώσει τη διάσημη σχεδίαση του αυθεντικού R5, σε ένα μοντέρνο design.

Απο την παρθενική του εμφάνιση του 1972 το Renault 5, με τα ιδιαίτερα φώτα του που θύμιζαν μάτια, έμελε να γίνει το αγαπημένο μοντέλο των Γάλλων. Ακριβώς, το ίδιο κατάφερε να επιτύχει και η νέα γενιά.

Το σύγχρονο πρωτότυπο Renault 5, που έκανε έντονη την παρουσία του στο διεθνή τύπο, κατάφερε να αναδιατυπώσει με τον ιδανικότερο τρόπο την αισθητική του διάσημου αρχέτυπου του 1972. Χωρίς να καταφεύγει σε ρετρό λύσεις, το σύγχρονο πρωτότυπο αποτυπώνει με ευστοχία τα αναγνωρίσιμα γονίδια του καλτ προγόνου του.

«Το έργο μας πάνω στο πρωτότυπο Renault 5 δε βασίστηκε σε ελεύθερο θέμα. Στόχος ήταν να επαναπροσδιορισθεί το θρυλικό R5 και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ένα νέο project, η μελλοντική εικόνα του διάσημου μοντέλου.»

Για τον επανασχεδιασμό των παιχνιδιάρικων φωτιστικών και φώτων ημέρας, αναφέρει: «όλα ξεκίνησαν από τις γραμμές, τις γωνίες και τις αναλογίες των στοιχείων που αποτελούσαν τα μπροστινά φώτα του αρχικού R5. Κατόπιν, κατά τη διάρκεια δημιουργίας των σκίτσων, τα φωτιστικά έγιναν τελείως διαφορετικά, τόσο στη σχεδίαση όσο και στις αναλογίες τους».

Στη νέα γενιά του R5, χρησιμοποιήθηκαν υπερ-μοντέρνες τεχνικές, όπως η τεχνολογία LED matrix που επιτρέπει την κίνηση των φωτιστικών μέσα από προγραμματιζόμενα animations, ικανών να ζωντανέψουν τα φωτιστικά. Αυτό αποτυπώνεται έμπρακτα στην αλληλουχία καλωσορίσματος.