Στα λευκά έχει ντύσει η κακοκαιρία Μήδεια την Αττική,  χαρίζοντας στους κατοίκους μαγευτικές εικόνες, αλλά και… προβλήματα.

Χιόνια, έχουν πέσει, στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου και μάλιστα σε πολλά σημεία το «έστρωσε» για τα καλά.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τη Φωκίωνος Νέγρη:

Άνω Πατήσια, Παγκράτι, Κυψέλη, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και πολλές αθηναϊκές γειτονιές έχουν ντυθεί στα λευκά, όπως και το Σύνταγμα, με τους δρόμους να έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα, βγήκε το εκχιονιστικό στους δρόμους.

Εκτός από μαγευτικά τοπία,  η κακοκαιρία «Μήδεια» έφερε και αρκετά προβλήματα στην Αττική –όπως και σε άλλες περιοχές- με τις αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι απαραίτητες κατά τόπους και την αστυνομία να έχει διακόψει την κυκλοφορία σε αρκετά σημεία.

Χωρίς λεωφορεία και ηλεκτρικό

Οι χιονοπτώσεις στην Αττική έχουν προκαλέσει χάος και στις συγκοινωνίες, καθώς το πρωί της Τρίτης δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ και του ΟΑΣΑ.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχτηκε 280 κλήσεις για βοήθεια στην Αττική.

Εξ αυτών οι 25 ήταν για μεταφορά νεφροπαθών ενώ οι 24 για μεταφορά σε εμβολιαστικά κέντρα.

Την ίδια ώρα, 10 κλήσεις αφορούσαν σε απεγκλωβισμό πολιτών από τα αυτοκίνητά τους.

Μάλιστα, σε Ριτσώνα, Παιανία και Διόνυσο χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οδηγοί οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί.