Ανακοινώθηκε η τιμή της νέας Mercedes EQA , του νέου ηλεκτρικού μοντέλο της το οποίο αρχικά προσφέρεται στην έκδοση EQA 250, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 190 ίππους. Μετά από μια πλήρη φόρτιση η αυτονομία του αγγίζει τα 426 χλμ.

.Η νέα EQA είναι διαθέσιμη στην χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, στα 43.600 ευρώ. Όσοι υποψήφιοι αγοραστές επιλέξουν την νέα Mercedes EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge.

Το νέο μοντέλο, που έχει σημαντικές σχεδιαστικές διαφορές από την GLA, έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα και το μεγάλο μεταξόνιο υπόσχεται μεγάλους χώρους για τέσσερις επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών ορίζεται στα 340 λίτρα. 4To νέο μοντέλο αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε μια μόνο έκδοση, την EQA 250, αλλά στο άμεσο μέλλον το ηλεκτρικό SUV θα αποκτήσει εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και τετρακίνηση με ισχύ 272 ίππων.

Επίσης, η εφαλτήρια έκδοση με ισχύ 190 ίππους και ροπή στα 375 Nm θα έχει κίνηση εμπρός. Η ενέργεια του ηλεκτροκινητήρα προμηθεύεται από μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh . Με τον στάνταρ φορτιστή των 11kW απαιτούνται 6 ώρες για να φορτίσει από το 10% της χωρητικότητάς της στο 100%. Ωστόσο σε ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της από το 10%. Σε επιδόσεις, η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να πιάσει τα 0-100χλμ/ωρα σε 8,9 δευτερόλεπτα, και η τελική περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα. Η Mercedes-Benz ανακοινώνει πιστοποιημένες κατά WLTP μετρήσεις που δίνουν αυτονομία έως 426 χιλιόμετρα.

Η νέα EQA διευρύνει την γκάμα της φίρμας και συγκεκριμένα τα μοντέλα που φέρουν τα χαρακτηριστικά EQ, που υποδηλώνουν και θα υποδηλώνουν κάθε ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.