Ένας από τους βασικούς παράγοντες που «κλείδωσαν» το lockdown στην Αττική είναι και η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές, καθώς σύμφωνα με το MEGA 1 στα 8 κρούσματα των τελευταίων ημερών εντοπίστηκε σε ηλικίες κάτω των 17 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρούσματα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον σε 400 σχολεία.

Συναγερμός έχει σημάνει για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά, όπου τις τελευταίες εβδομάδες έφθασαν στα 2.000, με τα μισά να έχουν εντοπιστεί μόνο μέσα στον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως 1 στις 8 μολύνσεις εντοπίζεται πλέον σε παιδιά έως 17 ετών. Τα κρούσματα στην ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί κατά 11%, ενώ την ιδιά ώρα μελέτες δείχνουν πως η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται ευκολότερα μεταξύ των παιδιών.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24/01 – 30/01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0 έως 9 ετών».

Ενώ, η διασπορά στους ανήλικους 0-17 ετών από την 1η Σεπτεμβρίου έως και χθες 8 Φεβρουαρίου, αυξήθηκε κατά 1.565%.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον σε 400 σχολεία

Κρούσματα κοροναϊού έχουν καταγραφεί σε περίπου 400 σχολεία μετά την επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 Ιανουάριου και μετά την πρόσφατη μερική επανεκκίνηση της δευτεροβάθμιας.

Αγωνία για την επόμενη μέρα στα σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το έχουν περάσει οι μαθητές μπροστά στους υπολογιστές. Όσοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές το λιγότερο που περιμένουν είναι σταθερότητα στο πρόγραμμα τους χωρίς αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής.

Η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για όλα τα σχολεία στην Αττική ήταν πλέον μονόδρομος για να μπει φρένο στον εφιάλτη της διασποράς του φονικού ιού σε παιδιά.