Αιχμές για τη στάση μερίδας λοιμωξιολόγων άφησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Πελώνη υποστήριξε πως «το ζήτημα τώρα δεν είναι να προστεθούν περισσότεροι ειδικοί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Το σημαντικό είναι οι ειδικοί να μιλούν με μία φωνή, με περισσότερο υπεύθυνο λόγο και αυτοσυγκράτηση και λιγότερη έκθεση υποκειμενικών απόψεων».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες φέρεται να υπάρχει ενόχληση στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ορισμένων μελών της Επιτροπής Ειδικών για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα γεγονότα σχετικά με την Covid-19.

Μιλώντας άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο Ακης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σημείωσε: «Πρέπει να σεβαστούμε την κούραση της κοινωνίας. Είμαστε έναν χρόνο σε αυτή την περιπέτεια, αυτό είναι ένα μήνυμα και προς τα μέλη της Επιτροπής, την οποία τιμώ και τιμώ τον καθένα προσωπικά, αλλά και προς τους πολιτικούς ή τους δημοσιογράφους, όσους έχουν δημόσιο βήμα, δεν πρέπει να τρελαίνουμε τον κόσμο με μέτρα. Έχουμε βάλει μια διαδικασία η οποία λέει ότι κάθε εβδομάδα, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο των δύο χειμερινών μηνών όπου υπάρχει έξαρση των ιώσεων, έχουμε βάλει μια διαδικασία ότι κάθε εβδομάδα αξιολογούν τα στοιχεία, γίνεται μια κατάταξη του επιδημιολογικού φορτίου σε κάθε περιφερειακή ενότητα, αυτό γίνεται κάθε Τετάρτη.

» Τα στοιχεία αυτά προσκομίζονται στην επιτροπή κάθε Παρασκευή και η επιτροπή βγάζει τις εισηγήσεις τις οποίες κάνει προς την κυβέρνηση και οι οποίες κατά τεκμήριο υιοθετούνται. Άρα οποιαδήποτε σεναριολογία για το τι πρόκειται να γίνει, θα ήταν καλό να αποφεύγεται γιατί δημιουργείται μια σύγχυση στην κοινωνία. Πρέπει όλοι να δείξουμε τον μέγιστο δυνατό σεβασμό στη θεσμική διαδικασία λειτουργίας ενός συλλογικού επιστημονικού οργάνου όπως είναι η Επιτροπή, και τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να δείχνουν σεβασμό στο όργανο στο οποίο συμμετέχουν. Εγώ ως πολίτης μιλάω αυτή τη στιγμή, θα ήθελα τα μέλη της Επιτροπής να τοποθετούνται πρωτίστως εντός της Επιτροπής και να εκφράζονται δια των συλλογικών τους αποφάσεων».