Κανονικά θα γίνει η λειτουργία των αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη ενημέρωσε πως παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την πανδημία του κοροναϊού οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ώστε «να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία».

«Παράθυρο» για τη λειτουργία τους είχε αφήσει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως τόνισε την Κυριακή «δεν ήταν εισήγησή μας η αναστολή των λαϊκών αγορών το Σάββατο», προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες, μετά και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στα σουπερμάρκετ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το Σάββατο είχε αναφέρει ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω του κινδύνου να υπάρξει συνωστισμός στα σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν μέχρι στιγμής, τα Σάββατα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 07:00 μέχρι τις 17:00.

Δείτε την ενημέρωση της Αρ. Πελώνη