Ο ποδηλατόδρομος των Αγίων Αναργύρων και το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, αυτός ο υπερτοπικός πόλος αναψυχής, είναι τόσο κοντά, τους χωρίζουν περίπου 300-400 μέτρα αλλά ταυτόχρονα πολύ μακριά.

Πώς γίνεται αυτό;

Ο ποδηλατόδρομος σταματάει λίγο πριν τον σταθμό Πύργο Βασιλίσσης. Και δυστυχώς δεν συνεχίζει μέχρι τη λεωφόρο Δημοκρατίας προκειμένου να φτάσει κανείς με το ποδήλατο στο πάρκο. Μετά είναι εύκολο να χαθεί και να μπερδευτεί κάποιος σε μονόδρομους και απαγορευτικά κι αν ποδηλατεί μαζί με παιδιά αυτό είναι και επικίνδυνο.

Γιατί όμως; Δεν θα εξυπηρετούσε δεκάδες, εκατοντάδες πολίτες να φτάσουν εκεί ακόμη και με παιδιά τους ποδηλατώντας;  Το πόσο κοντά είναι ποδηλατόδρομος και πάρκο. Φαίνεται και στο χάρτη. Οκ, εμπλέκονται δύο δήμοι και πλέον το πάρκο ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής αλλά διευκολύνουμε τους πολίτες.

Ο ποδηλατόδρομος των Αγίων Αναργύρων είναι άνετος και ασφαλής αλλά δυστυχώς το μεγάλο του μειονέκτημα είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους περισσότερους ποδηλατόδρομους στην Ελλάδα: Δεν καταφέρνουν να πάνε το πολίτη από το σημείο Α στο σημείο Β. Από ένα σημείο ενδιαφέροντος σ’ ένα άλλο. Ο ποδηλατόδρομος λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια αλλά γιατί να μην βελτιωθεί και να συνδεθεί με τον Πάρκο Τρίτσης;

Αν έχει κάποιος προορισμό τον Πάρκο και ξεκινήσει με το ποδήλατο από την Πλατεία Αγίων Αναργύρων (διότι ο ποδηλατόδρομος ξεκινάει από εκεί) θα φτάσει στο τέρμα , στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης αλλά εκεί δεν θα ξέρει πού να πάει. Δεν υπάρχει ούτε ταμπέλα που να κατευθύνει κάποιον σ΄ ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα, παρά μόνο επικίνδυνοι μονόδρομοι.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Οι αρμόδιοι μπορούν εύκολα να επεκτείνουν τον ποδηλατόδρομο κατά μερικά μέτρα, αρκεί να το θέλουν βέβαια. Kαι αρκεί να συνεργαστούν.   Διότι ο ποδηλατόδρομος είναι στους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο στο Ίλιον…