Ford και Google ανεβάζουν την ταχύτητα της τεχνολογίας με στόχο να προσφέρουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα ενός πλήρους συνδεδεμένου οχήματος.

Η νέα στρατηγική ανάμεσα στην Ford και την Google ανακοινώθηκε σήμερα, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας συνδεδεμένου οχήματος. Η Ford ονόμασε επίσης το Google Cloud ως προτιμώμενο πάροχο υπηρεσιών cloud προκειμένου να αξιοποιήσει την παγκοσμίου κλάσης τεχνολογία της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).

Έτσι, στο εγγύς μέλλον, εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα της φίρμας θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες.

Ειδικότερα, με το Google Cloud, η Ford σχεδιάζει να βελτιώσει τις παρεχόμενες τεχνολογίες με προσωποποιημένες υπηρεσίες, να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της προϊοντικής εξέλιξης, ενώ, στο πεδίο της ασφάλειας, τα συνδεδεμένα οχήματα, θα  βοηθήσουν ώστε να γίνει η ελάχιστη διάσπαση της προσοχής των οδηγών  με τους πελάτες να «παρακολουθούν» πάντα τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με over-the-air ενημερώσεις.

«Καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της με εξηλεκτρισμό, συνδεσιμότητα και αυτόνομα οχήματα, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας, ικανή να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» δήλωσε ο Jim Farley, President & CEO της Ford.

«Από την πρώτη, κινούμενη γραμμή παραγωγής μέχρι τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, η Ford αποτελεί παράδειγμα καινοτομίας για την αυτοκινητοβιομηχανία επί σχεδόν 120 χρόνια» δήλωσε ο Sundar Pichai, CEO της Google & Alphabet.