Σε τρία διαφορετικά σημεία των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκονται τα πέντε μέλη της «17 Νοέμβρη» που εξακολουθούν να παραμένουν σε σωφρονιστικό κατάστημα, πέραν του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τέσσερις από αυτούς – τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Βασίλη Τζωρτζάτο, τον Ηρακλή Κωστάρη και τον Σάββα Ξηρό – να μην απασχολούν τους υπευθύνους των φυλακών, καθώς η συμπεριφορά τους θεωρείται «πειθαρχικά άψογη». Ωστόσο, στο κελί του Χριστόδουλου Ξηρού, του «Μανώλη» της 17Ν, έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές κινητά τηλέφωνα κι έχει προχωρήσει σε επιβαρυντικές καταθέσεις για σωφρονιστικούς υπαλλήλους, υποστηρίζοντας ότι αυτοί τον τροφοδότησαν με τις συσκευές. Μάλιστα, για τις αναφορές αυτές έχει ήδη κινηθεί δικαστική έρευνα. Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται ότι έχει προστριβές με δυο – τρεις αντιεξουσιαστές κι έναν ποινικό που κρατούνται σε γειτονικά κελιά.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο «Λάμπρος» της 17Ν, που είχε κρατηθεί και στις Φυλακές Δομοκού, βρίσκεται στην Ε’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. Πλέον, οι διενέξεις του με τον Δημήτρη Κουφοντίνα (στις οποίες συμμετείχε κι ο Βασίλης Τζωρτζάτος) αποτελούν παρελθόν. Και αυτός, όμως, έχει προχωρήσει προ διετίας σε καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησής του, ενώ πρόσφατα καυτηρίασε και την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του.

Χρ. Ξηρός

Αδειες

Ο «εγκέφαλος» της 17Ν ασχολείται καθημερινά με το διάβασμα βιβλίων – κυρίως Μαθηματικών – χωρίς να δημιουργεί οποιαδήποτε τριβή. Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος για ένα χρονικό διάστημα βρισκόταν μαζί του στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, τώρα εργάζεται στην παρασκευή ψωμιού στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών (ΚΑΥΦ). Ακόμη, ο «Σταμάτης» της 17Ν παίρνει τακτικά άδειες και επισκέπτεται την οικογένειά του που ζει στην Αθήνα, ενώ έχει λάβει άδειες και για εκπαιδευτικούς λόγους.

Μαζί του στην ΚΑΥΦ βρίσκεται και ο Ηρακλής Κωστάρης, ο «Χάρης» ή «Τάκης» της 17Ν, που επίσης λαμβάνει πολλές εκπαιδευτικές άδειες και δεν φέρεται ότι έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Στην ΚΑΥΦ εργαζόταν και παλαιότερα, όμως το 2014 ακολούθησε μετακίνηση του σε άλλη πτέρυγα, στον απόηχο της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είχε παραβιάσει την έκτη αδεια του, με την αρωγή άλλων αντιεξουσιαστών.

«Βραχιολάκι»

Ο Σάββας Ξηρός, από την πλευρά του, κρατείται μαζί με τον αδελφό του Χριστόδουλο στην επονομαζόμενη «Κ2» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται κι άλλοι αντιεξουσιαστές (από τους «Πυρήνες» για αποστολές «τρομοδεμάτων» κι άλλες υποθέσεις) όπως και ποινικοί για συμμετοχή στην επονομαζόμενη «ομάδα του Διστόμου» που είχαν συλληφθεί προ εξαετίας στη Μαγνησία. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, το 2015 είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί, αλλά αρνήθηκε να βάλει «βραχιολάκι». Τότε, είχε, μάλιστα, αναφέρει ως αιτία της άρνησής του τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.