«Η Pfizer θα συνεχίσει να δίνει δόσεις του εμβολίου στην Ιταλία,  τηρώντας τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακόμη και αν η Ρώμη την… μήνυσε» δήλωσε την Πέμπτη η διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής μονάδας του ομίλου.

«Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε εικασίες σχετικά με αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε το εμβόλιο όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της Pfizer στην Ιταλία, Πάιβι Κέρκολα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα la Repubblica.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση κατά της Pfizer για τις περικοπές στις παραδόσεις εμβολίων COVID-19, μια ημέρα αφότου η Ρώμη είχε στείλει επίσημη προειδοποιητική επιστολή στην αμερικανική εταιρεία που την καλούσε να σεβαστεί την συμφωνία και τις δεσμεύσεις τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Pfizer είπε ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη για να πραγματοποιήσει εργασίες  στο εργοστάσιο της με σκοπό την αύξηση της παραγωγής εμβολίων.

Η Κέρκολα είπε ότι πίστευε ότι η ομάδα θα ήταν σε θέση να παρέχει περίπου 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου έως το τέλος του έτους και ότι θα αυξηθεί ο όγκος παραγωγής από τα μέσα Φεβρουαρίου.