Οι κολοσσοί ηλεκτρονικών συστημάτων φλερτάρουν με την αυτοκινητοβιομηχανία. Apple και Sony ζεσταίνουν τις μηχανές τους, και με όπλο την τεχνολογική τους εμπειρία, σε συστήματα συνδεσιμότητα και εφαρμογών ( που έχουν κατακλύσει τα αυτοκίνητα όλων των τύπων) βλέπουν ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εισέλθουν στον κλάδο του αυτοκινήτου, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω συνεργασιών. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι η Hyundai και η Apple θα συνεργαστούν για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και αυτό θα είναι, πιθανόν, μόνο η αρχή.

Όπως επιβεβαίωσε η Hyundai βρίσκεται σε συνομιλίες με την Apple, με την πρώτη θα έχει ήδη ολοκληρώσει την πρόταση της δεύτερης, που θα αφορά την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.  Το επίπεδο συνεργασιών δεν θα σταθεί μόνο στην κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά, οι δύο φίρμες θα συνεργαστούν και στον τομέα της ανάπτυξης μπαταριών. Στόχος των δύο εταιρειών να έχουν βγάλει στην παραγωγή το νέο αυτοκίνητο έως το 2027. Ηδη η Apple , που είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την πρόθεση της να εισέλθει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, «μαζεύει» στο στρατηγείο της έμπειρους ανθρώπους, όπως ο Νταγκ Φιλντ, πρώην στέλεχος τηςTesla , που πλέον βρίσκεταις το δυναμικό της Apple. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Apple, πριν ξεκινήσει συζητήσεις με την Hyundai, είχε …χτυπήσει την πόρτα της BMW, όμως, οι διαπραγματεύσεις με την βαυαρική φίρμα ναυάγησαν.

Και φυσικά, αυτό είναι μόνο η αρχή, μιας και άλλη μια εταιρεία ηλεκτρονικών που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο η Sony εξελίσσει το δίκο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δώσει μια πρόγευση πριν από ένα περίπου χρόνο.  Συγκεκριμένα, στην έκθεση τεχνολογίας, Consumer Electronics Show, πέρσι,  η Sony, η εταιρεία ηλεκτρονικών από την Ιαπωνία, είχε κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το Vision S, που βλέπει στα «μάτια» τον μελλοντικό της ανταγωνισμό, όπως μοντέλα της Tesla αλλά και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Σήμερα, μετά από ένα χρόνο, η Sony έχει κάνει ένα βήμα παρακάτω, και ήδη πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, για του οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά – όπως ο ηλεκτροκινητήρας, η αυτονομία κ.α. – είχαν γίνει ήδη γνωστά από πέρσι. Σαφώς, η Sony επιθυμεί να κρατήσει τα χαρτιά της κλειστά, και δεν έχει ανακοινώσει αν τελικά το συγκεκριμένο κόνσεπτ μοντέλων θα βγει στους δρόμους ή όχι.

Το Vision S-Concept αποτελεί προϊόν μεγάλων προμηθευτών, όπως η Continental, διαθέτει για την κίνηση του δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, 200 Kw, οι οποίοι μπορούν να αγγίζουν τους 500 ίππους! Σε επιδόσεις, μπορεί να πιάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ, η τελική ταχύτητα του αγγγίζει τα 240χλμ/ώρα. Σε διαστάσεις, το ιαπωνικό μοντέλο έχει μήκος 4,8 μέτρα, δηλαδή πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, που θα κατακλύζεται από πλήθος τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών οι 33 αισθητήρες και οι 12 κάμερες που ενισχύουν τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, που προσφέρει μεταξύ άλλων, το σημερινό, κόνσεπτ μοντέλο.