Μία σύντομη ανασκόπηση του 2020 έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο χρόνος αυτός έφερε τεράστιες ανθρώπινες απώλειες, καθήλωσε την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα τα πήγαμε καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες.

«Η χώρα μας με εξαίρεση κάποιες περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στον πράσινο του δείκτης θετικότητας σε σχέση με άλλες χώρες», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να αγκαλιαστούμε ξανά αλλά και να αρχίσει ξανά η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως απαιτείται ακόμη προσοχή, καθώς ο δείκτης θετικότητας αλλά και οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ, αυτές αγγίζουν το 68% στην επικράτεια και το 63% στην Αττική και στο 91% στη Θεσσαλονίκη.

«Η επιχείρηση Ελευθερία, πολύπλοκη και απαιτητική άσκηση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως αυτό το ολιστικό σχέδιο θα εστιάσει στις ομάδες με προτεραιότητα.

«Κάθε πολίτης θα ελέγχει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας είτε εισάγοντας το όνομα και τον ΑΜΚΑ στη σελίδα emvolio.gov.gr είτε στέλνοντας sms στο 13034» διευκρίνισε.