Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον σήμερα για την Μεγάλη Βρετανία, τονίζοντας πως το Λονδίνο και η νοτιοανατολική Αγγλία μπαίνουν σε lockdown επιπέδου 4.

Έτσι οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 θα έχουν αυστηρότερα μέτρα από τις υπόλοιπες, καθώς δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τις περιοχές τους, ενώ δεν θα επιτρέπεται να περνούν τη νύχτα εκτός του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον περιορισμοί θα έχουν και όσοι βρίσκονται στις περιοχές του επιπέδου 4 και έχουν σχεδιάσει να φύγουν για διακοπές στο εξωτερικό από σήμερα τα μεσάνυχτα.

‘Οσον αφορά τους Έλληνες που μένουν στο Λονδίνο και σκοπεύουν να έρθουν στην χώρα μας τα Χριστούγεννα, μέχρι στιγμής φαίνεται να μην υπάρχει καμία απαγόρευση σχετικά με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρίες, δεν υπάρχει κάποιος ταξιδιωτικός περιορισμός ή ΝΟΤΑΜ (ταξιδιωτική αναγγελία για το αεροπορικό ταξίδι) σε ισχύ που να επιβάλλει την απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως για τις αφίξεις από την Αγγλία στην Ελλάδα, ισχύει κανονικά το αρνητικό το τεστ των 72 ωρών, η φόρμα PLF και πλέον  η  τριήμερη καραντίνα.