Για το μερικό άνοιγμα της αγοράς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Ελένη Γιαμαρέλλου, Λοιμωξιολόγος, Μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής, που διήρκησε πέντε ώρες, άπαντες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι.

«Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να νιώσει Χριστούγεννα, κι όταν του τα στερείς όλα σημειώνοντας την πίεση στα νοσοκομεία, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Είναι μια ισορροπία εξαιρετικά δύσκολη. Αν τα ανοίγαμε όλα θα βλέπαμε μια τεράστια διασπορά με τη μορφή του τρίτου κύματος» σημείωσε.

«Μπορεί να φέρουν κρούσματα, όχι εκείνα που δεν μπορούν να μαζευτούν» τόνισε σχολιάζοντας για το μικρό άνοιγμα της αγοράς.

Ερωτηθείσα για το αν 7 Ιανουαρίου με δεδομένη την μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σημείωσε ότι τα σχολεία είναι ένα άλλο ζήτημα.

«Η προοπτική είναι ότι τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν 7 Ιανουαρίου. Όλα θα ζυγιστούν. Ο σκοπός μας είναι να γλιτώσουμε ένα τρίτο κύμα καθώς πηγαίνουν για τους εμβολιασμούς» πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα είπε στο MEGA