Την εκτίμηση ότι την άλλη εβδομάδα θα «μπούμε» σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, εξέφρασε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, σημείωσε ότι υπάρχει βελτίωση, η οποία ωστόσο είναι «αρκετά μικρότερη από αυτή που περιμέναμε» και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος και του εμπορίου και της εστίασης.

Ειδικότερα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από χίλια κρούσματα. Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά από αυτό μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά και μάλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και την εστίαση γιατί αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξουμε, ό,τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό»  είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «είναι επικίνδυνο το άνοιγμα… Ενέχει ένα ρίσκο». Πρόσθεσε πάντως ότι «μέχρι την άλλη εβδομάδα  θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.  Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κοροναϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.