Αυτό που έγινε χθες βράδυ στο Βελοντρόμ είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο και ειδικότερα για την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες διαιτησίες όπως αυτή του Μανθάνο, σε παιχνίδι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κι αυτό που έγινε στην έδρα της Μαρσέιγ για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από την γαλλική ομάδα, δεν έχει προηγούμενο.

Την περασμένη αγωνιστική, στο ματς εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός έχασε 1-0, από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Επί γαλλικού εδάφους οι αποφάσεις του διαιτητή, Χιλ Μανθάνο, να «λυγίσει» ο Ολυμπιακός.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να χάσουν οι ερυθρόλευκοι στην έδρα των Γάλλων. Ήταν ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί, ένα παιχνίδι στο οποίο οι πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Κι από το… πουθενά εμφανίστηκε ο ανεκδιήγητος Ισπανός ρέφερι για να κάνει «χειρουργείο» στον Ολυμπιακό και να ρίξει τους ερυθρόλευκους στο καναβάτσο.

Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι μέχρι το 55’, όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και σε δύσκολη θέση ήταν η γαλλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει «δύσκολα» στην αντίπαλο του, είχε βρει τρόπο να σκοράρει και η Μαρσέιγ ήταν στην… γωνία του ρινγκ.

Τίποτε μάλιστα δεν έδειχνε ικανό να προκαλέσει προβλήματα στο πλάνο των πρωταθλητών Ελλάδας, καθώς ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» όλα τα ατού της Μαρσέιγ.

Η γαλλική ομάδα δεν μπορούσε ν’ απειλήσει την εστία του Σα και όλα έδειχναν πως οι ερυθρόλευκοι θα πετύχαιναν τον μεγάλο τους στόχο, τη νίκη στο Βελοντρόμ, ώστε να διεκδικήσουν στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στην Πόρτο, την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο θυμός ή για ν’ ακριβολογούμε η οργή του προπονητή των ερυθρόλευκων αλλά και των παικτών του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα, φανερώνει και το μέγεθος της αδικίας που υπέστησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ραφίνια για παράδειγμα ήταν εκτός εαυτού με τον καταλογισμό του δεύτερου πέναλτι και έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση.

Και το χειρότερο όλων βεβαίως είναι πως ο Μανθάνο χαμογελούσε με ειρωνικό τρόπο, την στιγμή που καταλόγιζε το δεύτερο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού.

Είναι μάλλον ν’ απορεί κάποιος που δεν έδωσε και…τρίτο πέναλτι υπέρ των Γάλλων, για να μην αφήσει περιθώρια να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο φινάλε του αγώνα.

Πως δεν το είδαμε κι αυτό στο Βελοντρόμ;

Τέτοιου είδους διαιτητικές αποφάσεις προκαλούν ντροπή και στην έδρα της Μαρσέιγ έγιναν όργια για να χάσει το ματς ο Ολυμπιακός.

Σε πείσμα όλων όμως οι πειραιώτες θα κυνηγήσουν στο παιχνίδι με την Πόρτο την τρίτη θέση του ομίλου τους, ώστε να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Και είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα απέναντι στους «δράκους» για να παίξει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο.

Αυτή η ομάδα δεν εγκαταλείπει τις «μάχες» και ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως είναι σε θέση να κατακτήσει την τρίτη θέση του γκρουπ.