Παρά το lockdown και τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η 19χρονη Ισλανδή φοιτήτρια Κοινωνικών Σπουδών, η οποία έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα διπλού βιασμού ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στην Χερσόνησο, εμφανίστηκε χθες (01-12-2020) ενώπιον του Μικτού Oρκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Πήγε να καταθέσει όσα βίωσε τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2019, λίγα λεπτά αφ’ ότου είχε βγει από μπαρ της περιοχής και κατευθυνόταν σε φαστ-φουντ, κοντά στο ξενοδοχείο της. Στο εδώλιο κάθονται δύο Γερμανοί υπήκοοι, 39 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι από την αρχή της σύλληψης τους επιμένουν στην αθωότητα τους, αρνούμενοι κάθε εμπλοκή στην απεχθή πράξη.

Αθώοι δήλωσαν και χθες στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Κατά την υπεράσπιση αν έχει διαπραχθεί βιασμός, έχει τελεστεί από άλλους δράστες και όχι τους κατηγορούμενους.

«Ευχαριστώ για τον χρόνο σου»

Με βάση τα όσα έχει καταγγείλει η νεαρή Ισλανδή ο ένας εκ των δραστών μετά τον διπλό βιασμό φέρεται να της είπε: «Ευχαριστώ για το χρόνο σου». Είναι το ίδιο άτομο (υπέδειξε και σήμερα τον 35χρονο κατηγορούμενο) που τοποθέτησε στον κόλπο της ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και δύο κέρματα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κατάθεση της 19χρονης ήταν εξαντλητική αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων, πολλές εκ των οποίων ήταν επαναλαμβανόμενες και αφορούσαν σε χρονικούς προσδιορισμούς. Πότε έφυγε από το μπαρ, πόσος χρόνος πέρασε μέχρι να την αρπάξουν από τα μπράτσα οι δύο δράστες, πόσο χρόνο περπάτησαν μέχρι να την μεταφέρουν στο σκοτεινό δρομάκι, πόσο κράτησε ο βιασμός της, πόση ώρα μετά σηκώθηκε, πότε ζήτησε βοήθεια, τι ώρα πήγε στο νοσοκομείο κλπ…

Παρά την ασφυκτική πίεση των ερωτήσεων η 19χρονη παρέμεινε ψύχραιμη και συνεργάσιμη αν και σε αρκετά σημεία δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις καθώς, όπως είπε, δεν μπορούσε να θυμηθεί. Ωστόσο για μία ακόμα φορά κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιη για την ενοχή των κατηγορουμένων. Είπε ότι τους αναγνωρίζει χωρίς καμία αμφιβολία καθώς τους είδε καθαρά κατά τον βιασμό της αν και δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός.

Ανιχνεύτηκε DNA

Οι δράστες του διπλού βιασμού είχαν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Στη φούστα της καταγγέλλουσας ανιχνεύτηκε DNA που φέρεται να ανήκει σε δύο άντρες όμως η ποσότητα του γενετικού υλικού ήταν τόσο ισχνή που δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση.

Η 19χρονη ταξίδεψε από την μακρινή Ισλανδία συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα της. Κατά την πολιτική αγωγή το μόνο που ζητάει είναι δικαίωση.

Δεν είχε κάνει ασφάλεια βιασμού όπως έκαναν, τουλάχιστον στο παρελθόν, αρκετές τουρίστριες κυρίως από την Βρετανία. Μάλιστα είχε ερωτηθεί σχετικά από την ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση.

Από την άλλη, οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν ότι δεν είναι αυτοί οι δράστες και στο πλευρό τους βρίσκονται συγγενείς τους. Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης και ιεράρχης που υπηρετεί στο εξωτερικό. Η δίκη συνεχίζεται στις 7 Δεκεμβρίου…