Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπράβελος, για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

«Η κατάστασή μας είναι πάρα πολύ δύσκολη» υποστήριξε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε πως οι μονάδες είναι γεμάτες και η αγωνία έχει μεταφερθεί στα τμήματα, εκεί όπου δίνεται η πραγματική μάχη.

Πλέον, γίνεται προσπάθεια στο νοσοκομείο να διακινήσουν τους ασθενείς ώστε να εξοικονομήσουν κρεβάτι. «Πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα οι ΜΕΘ» τόνισε.

Με την επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών, απλώς άνοιξε η πύλη εισόδου, καθώς εκεί μεταφέρθηκαν τα ελαφριά περιστατικά δίνοντας χώρο στα βαριά. «Την εφημερία πρέπει να την αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας, όχι με επιστράτευση αλλά με ένταξη» σημείωσε.

Προειδοποίησε πως αν δεν περιοριστεί η διασπορά και δεν ληφθούν και άλλα μέτρα για να σταματήσουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι βαριά ασθενείς δεν βρίσκουν ΜΕΘ, τότε θα αυξηθεί η θνητότητα.

Για τις αιτίες της διασποράς υποστήριξε πως αυτές είναι το γεγονός ότι οι πολίτες δεν δείχνουν μεγάλο βαθμό συμμόρφωσης με τα μέτρα αυτοπροστασίας και ειδικά αυτοί που είναι μολυσμένοι και δεν το ξέρουν ή έχουν ελαφρά συμπτωματολογία.

«Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο αυστηρά περιοριστικά μετρά» τόνισε. «Χρειαζόμαστε καθολικό lockdown», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, μίλησε και για ένα τρίτο κύμα κοροναϊού, το οποίο, όπως είπε, θα μας καταστρέψει. «Η πολιτεία θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο».

Αναλυτικά όσα είπε στο MEGA