«Ελάτε να δείτε την ταλαιπωρία των ασθενών» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, απαντώντας σε μηνύματα που δέχεται από αρνητές του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει: «Μία κυρία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα με κάψει ο Θεός που λέω ψέματα ότι υπάρχει κοροναϊός. Μου είπε ότι είμαι αντίχριστος και άλλα τέτοια. Την κάλεσα να έρθει μαζί μου στον Ευαγγελισμό να δει ότι ο κοροναϊός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους Ιερωμένους. Την κάλεσα να δει την ταλαιπωρία των άλλων νοσηλευόμενων ασθενών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στη ΜΑΦ,  που -όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος- τώρα λογίζεται ως ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη ΜΑΦ άδειασε για να γίνουν επισκευές,  προκειμένου να μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ, αλλά λόγω κοροναϊού επανέφεραν τον προηγούμενο εξοπλισμό της. Στην εν λόγω ΜΕΘ ο Αρχιεπισκοπος είναι ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται, μετά την επαναλειτουργία της, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 31 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις 44 κλίνες ΜΕΘ.

«Ο Ευαγγελισμός νοσηλεύει 56 περιστατικά κοροναϊού και όσα σταθεροποιούνται διακομίζονται σε νοσοκομεία Covid (Παμακάριστος, Αμαλία Φλέμινγκ). Στον Ευαγγελισμό συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και στον 5ο όροφο ο ιερέας συνοδός του, που βρέθηκε και αυτός θετικός στον κοροναϊό. Και οι δύο σε πολύ καλή κατάσταση», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.