Την στιγμή που οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» για τεχνικά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση που έκανε σήμερα πρεμιέρα για χιλιάδες μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η διαδικασία συνεχίζει κανονικά για τους περισσότερους μαθητές.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας όπου σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται  καθυστερήσεις με τους μαθητές να μην μπορούν να συνδεθούν.

Υπουργείο Παιδείας: Μεμονωμένα τα προβλήματα, τα οποία επιλύονται

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών συνεχίζεται κανονικά για τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών. Όπως λένε υπάρχουν κάποια μεμονωμένα προβλήματα που επιλύονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι συνδεδεμένες 47.000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μάλιστα, συνδέθηκε με τους μαθητές του Γυμνασίου του Καστελλόριζου, με τους οποίους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter συζήτησε την εμπειρία του από την τηλεκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τα γυμνάσια και τα λύκεια έχουν ενταχθεί σε σύστημα τηλεκπαίδευσης εδώ και λίγες ημέρες.

Τι προβλέπεται για την τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.