Θα συνεχιστεί η μετασεισμική ακολουθία στη Σάμο και τις επόμενες μέρες προειδοποιεί ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας ζητώντας από τους πολίτες να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια.

Μία εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «χτύπησε» τη Σάμο και τη Σμύρνη, η γη συνεχίζει να τρέμει, με τους κατοίκους να μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε πως ναι μεν παρατηρείται σταδιακή μείωση στον αριθμό των μετασεισμών, ωστόσο θα συνεχιστεί η μετασεισμική ακολουθία. Μάλιστα, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν παλιά κτίρια.

«Πέρασε μια εβδομάδα από την περασμένη Παρασκευή και τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των ενόργανων σεισμολογικών δεδομένων παρουσιάζει μια σταδιακή μείωση στον αριθμό των μετασεισμών με την πάροδο των ημερών. Όπως αναμένεται σε μετασεισμικές ακολουθίες η τιμή της παραμέτρου «b» στην σχέση Gutenberg-Richter είναι μεγαλύτερη του 1 και η σημερινή τιμή είναι b=1.27. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχίσει την εκτόνωση της ενέργειας και οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την πιθανή εκδήλωση ισχυρών μετασεισμών και να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτίρια» έγραψε ο κ. Χουλιάρας.

Πέρασε μια εβδομάδα απο την περασμένη Παρασκευή και τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των ενόργανων…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από