Οι εξελίξεις στην πανδημία του κοροναϊού και η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, οδήγησε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να λάβει την απόφαση να αυστηροποιήσει τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στο κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να μειωθούν οι βουλευτές που θα είναι παρόντες στην Ολομέλεια, από τους 60 που ήταν μέχρι τώρα σε 50 και να γίνονται συχνότερες διακοπές των συνεδριάσεων της Ολομέλειας για αερισμό και απολύμανση της αίθουσας.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε από την επόμενη εβδομάδα να γίνεται θερμομέτρηση σε όλες τις εισόδους, όσων προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής, ενώ η εργασία των υπαλλήλων της Βουλής θα οργανωθεί σε κλιμάκια και θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα εργάζονται με τηλεργασία.

Παράλληλα, λήφθηκε η απόφαση να ανασταλλούν όλες οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής που δεν συνεδριάζουν στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, ενώ σε όσες πραγματοποιηθούν συστήνεται στους βουλευτές η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους μέσω των τηλεσυνεδριάσεων.

Επίσης, οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων θα γίνονται με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων χωρίς όμως να επηρεάζεται η αναλογικότητα.