Στο μικρό νησάκι των Αρκιών, η Μαρία Τσιαλέρα, η δασκάλα του νησιού και ο 11χρονος Χρήστος Καμπόσος, ο μοναδικός της μαθητής γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου.

Οι δυσκολίες στους ακριτικούς Αρκιούς είναι πολλές. Αρωγός στην προσπάθεια δασκάλας και μαθητή, η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως η προσφορά του ομίλου «Αlter Εgo».

Ο Χρήστος πηγαίνει στη ΣΤ’ Δημοτικού και είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού. Η Μαρία Τσιαλέρα διδάσκει 4 χρόνια στο σχολείο των Αρκιών.

«Είμαι ευχαριστημένη από το γεγονός ότι έχω παλέψει πάρα πολύ για να αλλάξω τα πάντα».

Οι δυσκολίες πολλές για τη δασκάλα και τον μικρό της μαθητή. Δίπλα τους όμως πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά της, η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως η ανεκτίμητη προσφορά του ομίλου «Αlter Εgo», που έχει προσφέρει βιβλία και τάμπλετ στο σχολείο.

«Έχουμε πάρα πολλά αναλώσιμα, η τεχνολογία μας λειτουργεί κανονικά. Έχουμε και από ένα καινούργιο τάμπλετ που μας έστειλε ο όμιλος ‘Alter Ego’ και πάρα πολλά βιβλία. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Όταν ο Χρήστος αποφοιτήσει, το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει αφού στο νησί δεν υπάρχουν άλλα παιδάκια.

«Δεν είναι δύσκολο που είμαι μόνος στην τάξη», λέει ο μικρός μαθητής με τη δασκάλα του να σημειώνει ότι γίνονται προσπάθειες να πάνε οικογένειες στο νησί, έτσι ώστε και ο Χρήστος να έχει συμμαθητές και το σχολείο να παραμείνει ανοιχτό.

«Η δημογραφική πορεία του νησιού είναι κατηφορική και θα καταλήξει σε γκρεμό», τόνισε η κ. Τσιαλέρα.