Φρένο στον κοροναϊό επιχειρεί να βάλει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έπειτα από συμφωνία με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, αποφασίζοντας την εφαρμογή μερικού lockdown στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων, συμφώνησαν στην ανάγκη να επιβληθεί κάποιου είδους περιορισμός επαφών εντός Νοεμβρίου, ξεκινώντας από τις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μέρκελ στην τοποθέτησή της τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης, προκειμένου να «σπάσουμε το δεύτερο κύμα».

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν

Έπειτα από τις αποφάσεις που , από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα λιανικής, με αυστηρούς περιορισμούς για αποφυγή του συνωστισμού, με τις Αρχές να επιβάλλουν την ύπαρξη ενός πελάτη ανά 10 τ.μ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις μεταξύ Μέρκελ και πρωθυπουργών, τα μέτρα θα επανεξεταστούν για τα αποτελέσματά τους σε δύο εβδομάδες.

Στα 7 έως 10 δισ. ευρώ η οικονομική βοήθεια

Η Bild, υποστηρίζει πως ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς έχει δεσμευτεί για παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προκειμένου να αναπληρωθεί μέρος των εισοδημάτων που θα χαθούν, με το κόστος για την οικονομία να υπολογίζεται μεταξύ 7 – 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για έναν μήνα lockdown.