Με έωλα επιχειρήματα και επιστραυτεύοντας συγγενείς και φίλοι οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες επιχειρούν να πάρουν από το δικαστήριο αναστολή και να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ενώ στο δικαστήριο τοποθετούνται οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο επιχειρηματολογώντας για το θέμα της αναστολής υποστήριξε : «Πώς είναι δυνατόν σε αλλοδαπούς  με μεγαλύτερη ποινή να δίνεται  αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά  χρόνια…». Και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

«Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένειά του» είπε ο δικηγόρος του Αλεξόπουλου.

Την αναστολή της ποινής και του Στάθη Μπούκουρα ζήτησε η συνήγορος του, καθώς – όπως είπε – έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κ. Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσά τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος: «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».