Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όταν έσπευδαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον νέο Ποινικό Κώδικα, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ξέρανε ότι εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα κρίνονταν οι κατηγορούμενοι με ευνοϊκότερους όρους», δήλωσε ,ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον Antenna.

«Ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας προέβλεπε την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο νέος δεν το προβλέπει. Επομένως, ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο Τσίπρας ευνοεί την Χρυσή Αυγή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει από την Βουλή, θεωρώντας ότι η τότε βουλή είχε διαλυθεί καθώς η διαδικασία γινόταν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης οι διατάξεις δεν άλλαξαν ούτε όταν υπήρξαν τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, καθώς «ακόμη και για μία στιγμή να έχει ψηφιστεί ΠΚ με ευνοϊκότερους όρους, αυτός ισχύει για τους κατηγορούμενους»

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δρομολογεί προς ψήφιση το κώλυμα εκλογιμότητας για καταδικασμένους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε επίσης ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, υπήρξε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή «σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως η καταψήφιση της εκλογής του Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία οδήγησε σε εκλογές», ενώ ανέφερε ακόμη ότι αν δεν είχε αρνηθεί το ΚΙΝΑΛ να στηρίξει τον εκλογικό νόμο που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που προέβλεπε και μείωση του ποσοστού για την είσοδο στη Βουλή σήμερα η Χρυσή Αυγή θα ήταν κοινοβουλευτικό κόμμα με 9 βουλευτές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ακόμη όταν είχε ενταχθεί στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό είχε θέσει όρο να μην υπάρξει συνεργασία με στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης, που έγινε εν μέσω έντασης, ανέφερε ότι «αποστρέφεται κάθε είδος ολοκληρωτισμού».

«Είναι γνωστό στην Ιστορία ότι σε κάθε οικονομική κρίση, «ανεβαίνουν» τα άκρα, όπως έγινε και στην Ελλάδα την εποχή των συγκεντρώσεων στις πλατείες που έλεγαν «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», όταν υπήρχαν τα γεγονότα στην Marfin, όταν κάηκε το «Αττικόν» και όταν κυνηγούσαν τους βουλευτές και τους έριχναν αντικείμενα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ «φούσκωσαν» τότε εν μέσω κρίσης και ύστερα «ξεφούσκωσαν», λέγοντας ότι το πολιτικό σύστημα έχει κάνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας κενό και χώρο σε τέτοια «φαινόμενα». Η Χρυσή Αυγή «ανέβηκε» στην πλατεία των αναγακτισμένων, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ότι αφορά την παλαιότερη δήλωση του ότι «ο Κώστας Καραμανλής ξεπούλησε την Μακεδονία», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τότε αυτή ήταν η θέση του ΛΑΟΣ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αργότερα ο τότε Πρωθυπουργός δεν ψήφισε την συμφωνία και άσκησε το βέτο στο Βουκουρέστι το 2008, λέγοντας ότι επομένως δεν υπάρχει κάποιο θέμα επ΄ αυτού.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, όπως από την πρώτη στιγμή έλεγε η ΝΔ, από την στιγμή που κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τεθεί σε ισχύ και δεν αλλάζει, σημειώνοντας μάλιστα ότι όταν αυτή πάει στην Βουλή προς ψήφιση, εκείνος θα είναι εισηγητής στα θέματα που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης.