Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, για τη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελληνας τενίστας με μία επική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 σετ του Βούλγαρου και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο «Τσιτσιφάστ» έκανε… σμπαράλια τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ.

Στο χθεσινό παιχνίδι, όμως, ο Στέφανος τον έκανε… σκόνη. Μπήκε από την αρχή δυνατά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βούλγαρο, φτάνοντας εύκολα στη νίκη – πρόκριση στους «8» του Ρολάν Γκαρός. Εκεί, ο Τσιτσιπάς θα κοντραριστεί με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, με στόχο την είσοδο στα ημιτελικά του χωμάτινου Grand Slam.

Έναν τενίστα, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά, αφού στο παρελθόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες πέντε φορές, ενώ έπαιξε μαζί του και πριν από λίγες ημέρες στο Αμβούργο. Ο «Στεφ» αντιμετώπισε τον Ρούμπλεφ στον τελικό της διοργάνωσης, με τον Ρώσο να εκμεταλλεύεται το black out του Στέφανου Τσιτσιπά στο τέλος και να κατακτά το τρόπαιο στα τρία σετ.

Ο 22χρονος τενίστας στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στις 27/9 στο κρίσιμο τρίτο σετ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-3 games και σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τον πρώτο του τίτλο σε επίπεδο ATP 500, αλλά σε εκείνο το σημείο μπλόκαρε και ο Ρώσος έκανε την επική ανατροπή. Ο Ρούμπλεφ με τέσσερα σερί games έκανε το 7-5 και πήρε τον τίτλο.

Ο Στέφανος έχασε μέσα από τα χέρια του ένα δικό του παιχνίδι, γεγονός που τον πείσμωσε και τον έκανε ακόμα καλύτερο. Τον είδαμε να βγάζει περισσότερο πάθος και μεγαλύτερη ένταση στα παιχνίδια που έχει δώσει στο Ρολάν Γκαρός και απέναντι στον Ρούμπλεφ θα προσπαθήσει να πάρει… εκδίκηση και μαζί την πρόκριση για τους «4» του Ρολάν Γκαρός.

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν τον Ρώσο. Η πρώτη ήταν το 2018 στο Next Gen Finals με 3-2 σετ και η δεύτερη φορά φέτος στο Αμπου Ντάμπι με 2-0 σετ. Από την άλλη, ο Αντρέι Ρούμπλεφ όπως προαναφέραμε επικράτησε στο Αμβούργο, ενώ είχε νικήσει τον Στέφανο το 2017 στο τουρνουά του Κιμπέρ και το 2019 στο US Open.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τσιτσιπάς στον δρόμο για τα προημιτελικά απέκλεισε με 3-2 σετ τον Μουνάρ, με 3-0 σετ τον Κουέβας, με 2-0 (αποσύρθηκε στο τρίτο σετ) τον Μπεντέν και 3-0 τον Ντιμιτρόφ. Ο Ρώσος απέκλεισε με 3-2 σετ τον Κουέρι, με 3-1 τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, με 3-0 σετ τον Αντερσον και με 3-1 σετ τον Φούτσοβιτς.

Δείτε τα highlights από το παιχνίδι στο Αμβούργο: