Ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κοροναϊού.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων ασθενών με κοροναϊό ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς.

Κρίσιμος θεωρείται ο τομέας των συγκοινωνιών, που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων.

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες ότι από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση.

Χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η πολιτεία δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη. «Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

Διαπληκτισμοί στα ΜΜΜ

Τη στιγμή που συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στην μια μερίδα του κόσμου συνεχίζει να μη χρησιμοποιεί μάσκα, κάτι που πολλές φορές προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Πλέον, οι διαπληκτισμοί μεταξύ των επιβατών μέσα στα λεωφορεία έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και οι εντάσεις δεν λείπουν.

Διαβάστε επίσης: Άγριο ξύλο: Άνδρας έφτυσε και χτύπησε συνεπιβάτη του όταν του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Η χρήση μάσκας εξελίσσεται σε καθημερινό φαινόμενο αντιπαραθέσεων.

Έτσι, ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο τρένο με δύο άνδρες να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια για τη χρήση μάσκας.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας αρνητής μάσκας χτύπησε νεαρό ο οποίος του ζήτησε να φορέσει μάσκα.