Η Volkswagen λανσάρει ,μετά το ID.3, το ID.4 . Είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή  πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,58 μέτα, και όπως αναφέρει και η φίρμα, ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται από καθαρές, ρέουσες και δυνατές φόρμες.

Το ID.4 θα παράγεται και θα πωλείται και στην Ευρώπη.

Ο ηλεκτροκινητήρας του ID.4 είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα .  Αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS) και η ροπή των 310 Nm είναι άμεσα διαθέσιμη από στάση.

Σε επιδόσεις, μπορεί να πιάσει τα 0- 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Επίσης, το 2021 αναμένεται και έκδοση με τετρακίνηση.

Η ενέργεια στο ID.4 αποθηκεύεται σε μια μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 77kWh, η οποία ζυγίζει 493 κιλά και προσφέρει αυτονομία έως 520 χλμ.

Στα ατού του, που είναι η μεγάλη αυτονομία του ID.4  άμεση συνέργεια έχει και η ισχυρή ανάκτηση ενέργειας πέδησης. Χρησιμοποιώντας το διακόπτη επιλογής λειτουργίας του κινητήριου συστήματος, ο οδηγός αποφασίζει εάν το όχημα θα ανακτήσει ενέργεια κατά την απελευθέρωση του πεντάλ γκαζιού. Εάν η θέση D (Drive) είναι ενεργοποιημένη, το αυτοκίνητο θα κάνει ελεύθερο τροχασμό (ρολάρει) στις περισσότερες περιπτώσεις. Στη θέση B (Break), ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια και τροφοδοτεί ξανά την μπαταρία. Σε πολλές καθημερινές καταστάσεις, το ελαφρύ φρενάρισμα θα πραγματοποιείται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ τα υδραυλικά φρένα των τροχών προορίζονται για όταν απαιτείται ισχυρότερο φρενάρισμα.

Το ID.4 ξεκινάει την εμπορική του καριέρα στις ευρωπαϊκές αγορές με δύο μοντέλα περιορισμένης παραγωγής με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, τα ID.4 1ST  και ID.4 1ST  Max.