Δραματική παραμένει η κατάσταση στο χωρίο Οξυά στην Καρδίτσα, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο μετά τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και μια αγνούμενη φαρμακοποιό.

Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει μια έγκυος γυναίκα, καθώς και καρκινοπαθείς.

Με δύο ελικόπτερα θα γίνει ο απεγκλωβισμός κατοίκων στην περιοχή Οξυά του Δήμου Μουζακίου, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην έδρα του Δήμου, το Μουζάκι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε περιοχές, όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και γκρεμίστηκαν γέφυρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, τα ελικόπτερα θα εφοδιάσουν τους με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν.

Ώρες αγωνίας για τη 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται

Παράλληλα, κορυφώνεται  η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που χτυπήθηκε από τον Ιανό.

Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο.

«Προσπαθούμε να βρούμε τη συγγενή μας. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχαριστήσουμε την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στην κάμερα του MEGA συγγενής της 40χρονης.

Το αυτοκίνητο της 43χρονης

Κρανίου τόπος η Καρδίτσα

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας.

Μια ολόκληρη πόλη 45.000 ανθρώπων προσπαθεί να ξεπεράσει τώρα το σοκ.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες καθώς πλημμύρισαν 5.000 σπίτια στην Καρδίτσα ενώ πολλά έχουν υποστεί ζημιές.

Τα 2/3 της Καρδίτσας δεν έχουν ρεύμα και τηλέφωνο, η κινητή τηλεφωνία αποκαθίσταται σταδιακά ενώ κάποια χωριά στα ορεινά δεν έχουν ούτε νερό.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 942 απεγκλωβισμοί και διασώσεις.

Η υφυπουργός Υγείας Zωή Ράπτη βρέθηκε και η ίδια στην Καρδίτσα κι έστειλε ψυχολόγους στην περιοχή ώστε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Διακόσιοι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες περιοχές

Συνεργεία με περισσότερους από 200 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών έχουν μεταβεί στη Θεσσαλία, την Κεφαλονιά, τη Φθιώτιδα και τις άλλες πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές για την καταγραφή των ζημιών μαζί με τους μηχανικούς των δήμων και των περιφερειών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στη Θεσσαλία έχουν σταλεί από το υπουργείο 80 μηχανικοί. Ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί και για τους πληγέντες από αυτήν τη θεομηνία θεομηνία το μοντέλο που εφαρμόστηκε πρόσφατα στις πλημμύρες στην Εύβοια, δηλαδή θα καταβληθούν άμεσα 5.000 ευρώ ανά κατοικία και οικογένεια και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Επίσης, ανέφερε ότι θα διατεθεί άμεσα από το υπουργείο Υποδομών 1.000.000 ευρώ ανά πληγέντα δήμο, σε όλες τις περιοχές, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, ενώ θα προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, αρκετά από τα οποία είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων, αλλά και κάποια που προέκυψαν τώρα, κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος συμμετείχε σε κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο την Καρδίτσα, τον Αλμυρό και τη Φθιώτιδα, χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική, σημειώνοντας πως «ούτε κι εμείς περιμέναμε τέτοια καταστροφή».

Τέλος, τόνισε πως η Πολιτεία θα κινηθεί άμεσα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί αύριο την Καρδίτσα και θα ανακοινώσει όλα τα μέτρα.