Η Volkswagen ενισχύει την γκάμα του νέου Golf με πέντε συνολικά διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις: τρία ήπια υβριδικά (mild hybrid) και δύο plug-in υβριδικά μοντέλα. Kαι όλα αυτά παράλληλα με το λανσάρισμα των αμιγώς ηλεκτρικών που φέρουν τα γράμματα ID. Συγκεκριμένα, τα προηγμένα υβριδικά κινητήρια συστήματα, που εισάγουν στην πλήρη ηλεκτροκίνηση και το μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας,  αποτελείται από τρεις νέους κινητήρες (48V ήπια υβριδικά – mild hybrid) και δύο νέα plug-in υβριδικά eTSI κινητήρια συστήματα. Για παράδειγμα, το Golf 1.5 eTSI με ισχύ 150 ίππους , που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά, πλέον συμπληρώνεται από το Golf 1.0 eTSI με 110 ίππους ενώ, άλλη μια ήπια υβριδική έκδοση 48V αναμένεται προς το τέλος του έτους.  

Κινούνται και ηλεκτρικά!

Επίσης, τα δύο νέα φουλ plug-in υβριδικά μοντέλα είναι το Golf eHybrid και το Golf GTE. Αυτά τα Golf είναι εξοπλισμένα με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου με την χωρητικότητα η οποία έχει αυξηθεί κατά 50%, στις 13 kWh. Τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα κινούνται είτε από τον ηλεκτροκινητήρα, είτε από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TSI ή και από τις δύο μονάδες μαζί. Σε επιδόσεις, το  Golf eHybrid έχει ισχύ 204 ίππους, μπορεί να κινείται αμιγώς και ηλεκτρικά για αποστάσεις έως και 80 χλμ ενώ, η συνδυασμένη αυτονομία φτάνει τα 870 χιλιόμετρα. Το πιο γρήγορο από τη νέα γενιά υβριδικών, το Golf GTE έχει ισχύ 245 ίππους, που όταν δεν κινείται υβριδικά ( βενζίνη και ηλεκτροκινητήρα ) έχει και δυνατότητα κίνησης μόνο ηλεκτρικά με αυτονομία έως και 62 χιλιόμετρα.

Με κατανάλωση 1,2 λίτρα/100χλμ!

Το νέο Golf eHybrid – όπως και τα υπόλοπα μοντέλα – δίνουν ρεσιτά οικονομίας. Ετσι, το  Golf eHybrid έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 1,2 λίτρα/100 χλμ! Το νέο Golf 1.5 eTSI με τους 150 ίππους διατίθεται ήδη από την έναρξη κυκλοφορίας του μοντέλου στην ελληνική αγορά ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τόσο το Golf 1.0 eTSI με 110 ίππους (81 kW) όσο και το Golf eHybrid, με τις αντίστοιχες προτεινόμενες λιανικές τιμές να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα των μοντέλων.