Με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να σταματάει εντυπωσιακά τον Τέιτουμ σε προσπάθεια για κάρφωμα 2.5 δεύτερα πριν το τέλος, οι Χιτ επικράτησαν στην παράταση με 117-114 των Σέλτικς και έκαναν το 1-0 στον πρώτο τελικό της Ανατολής.

Το Μαϊάμι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη σειρά με τους Μπακς, τους οποίους και απέκλεισε με 4-1, με την ομάδα του Σπόελστρα μάλιστα να επιστρέφει από το -14 κατά τη διάρκεια του ματς και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Εκεί είχε δυο παίκτες – κλειδιά αφού ο Μπάτλερ στο 114-113 πέτυχε καλάθι και φάουλ και εν συνεχεία ο τεράστιος Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο σέντερ των Χιτ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Τέιτουμ στην προσπάθεια για κάρφωμα, κέρδισε το φάουλ, έβαλε μία στις δύο βολές και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 114-117. Η ομάδα του Μαϊάμι κατάφερε να κάνει το 1-0 και να δείξει με το καλημέρα πόσο έτοιμη είναι για επιστροφή στους τελικούς.

Πρώτος σκόρερ για τους Χιτ ήταν ο Ντράγκιτς με 29 πόνους και τον ακολούθησαν οι Κρόουντερ που έκανε και μια εντυπωσιακή τάπα σε Ουόκερ με 22, ο Μπάτλερ με 20 και ο Αντεμπάγιο με 18 και την τάπα που έκρινε το ματς.

Για τους ηττημένους ο Τέιτουμ είχε 30 και για τα τελευταία τρία λεπτά ήταν ο πιο ψηλός παίκτης της ομάδας του, ο Σμαρτ ακολούθησε με 26 και ο Ουόκερ είχε 19.