Βοηθήστε να γίνει η Αθήνα, πόλη φιλική σε όλους

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων για τα προτεινόμενα μέτρα του τελικού προτεινόμενου σεναρίου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της Αθήνας και βοηθήστε να γίνει η Πρωτεύουσα πιο φιλική σε πεζούς, παιδιά, μαμάδες με καρότσια, ηλικιωμένους, ποδήλατα, πολίτες με αναπηρία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων (στις 11/9) αναφέρει «Μαζί σχεδιάζουμε την κινητικότητα στην πόλη συμμετέχοντας στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αθηναίων». Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Δήμος Αθηναίων για το ΣΒΑΚ, γι’ αυτό το ολιστικό σχέδιο που φιλοδοξεί ν’ αλλάξει την Πρωτεύουσα δεν δίνει τη δέουσα δημοσιότητα και προσοχή. Κι όμως αυτό το σχέδιο είναι η μεγάλη εικόνα. Και για να παίξω λίγο με τις λέξεις, ο Μεγάλος Περίπατος είναι μέρος της μεγάλης εικόνας, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Αθήνα.

Αν ο Δήμος επιδιώκει πράγματι τη συμμετοχή και τη συνδρομή των πολιτών ώστε η πόλη να γίνει ασφαλής –  με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και όχι τα αυτοκίνητα και τις μεγάλες ταχύτητες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση  – τότε γιατί το ΣΒΑΚ και αυτό το ερωτηματολόγιο δεν έχουν γίνει viral όπως οι ανακοινώσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο»;

Δυστυχώς δεν είδα κάτι για το ερωτηματολόγιο στα Social Media ούτε του Δήμου Αθηναίων ούτε του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι απλό. Αν θέλεις τη γνώμη των πολιτών. Κάνεις share το ερωτηματολόγιο – για να μιλάμε στη ψηφιακή γλώσσα – παντού. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Λοιπόν, το ερωτηματολόγιο σχετικά με αυτά  τα προτεινόμενα μέτρα του σχεδίου Δράσης ΣΒΑΚ Δήμου Αθηναίων είναι εδώ, σ΄αυτό το λινκ:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=swxeByp1IEOzZ20It5GMQOoaCvgSWFJCnV0b_tNkSw5UQTRERlQzM1JDRzhFVzVaQjdSR1M0VEQ4QS4u

Απαντήστε το,  κάντε το  share για να το μάθουν κι άλλοι. Βοηθήστε την Αθήνα!

Εδώ όλη η ανακοίνωση του Δήμου την περασμένη εβδομάδα

http://www.cityofathens.gr/node/35375

Και εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ https://svak-athina.com