Ο πρώτος ασθενής που νόσησε από Covid -19 στην Αττική μιλά στο MEGA και η μαρτυρία του συγκλονίζει. Μιλά για τις 40 ημέρες στην απομόνωση, την μάχη που έδωσε για την ζωή του αλλά και τους τρομερούς πόνους που βίωσε.

«Αν δεν το βιώσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είναι κάτι που σε τραβάει κάτω και εσύ αγωνίζεσαι να ανέβεις πάνω. Αν δεν το νιώσεις αυτό δεν μπορείς να πείσεις τον άλλον αν υπάρχει ή όχι».

40 ημέρες σε θάλαμο απομόνωσης . 40 ημέρες αγωνίας. Για τη μάχη με τον άγνωστο εχθρό. Ο Γιώργος Ράγκος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που νόσησε από κορωνοϊό στην Αττική.

«Όταν ήμουν μέσα σκεφτόμουν μόνο τι θα μπορούσε να μου συμβεί. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Θα πεθάνω, αν πεθάνω θα πεθάνω με πόνους;»

Ο ασθενής «μηδέν» της Αττικής 

Ο Γιώργος Ράγκος ταξίδεψε στην Ιταλία για να επισκεφτεί την κόρη του. Ήταν τότε που στο Μπέργκαμο ξεκινούσε ο εφιάλτης. Ήταν 25 Φεβρουαρίου όταν αποφασίσε άρον άρον να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Πηγαίνω κάθε χρόνο για να δω την κόρη μου. Φεύγοντας από εδώ είχα τηρήσει κάποιες προδιαγραφές. Μάσκες, γάντια. Στο Μπέργκαμο έγινε το μεγάλο κακό βλέποντας να κλείνουν οι ζώνες αποφάσισα να φύγω».

Τρεις ημέρες αργότερα αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα. Δεν είχε αισθανθεί ποτε κάτι τέτοιο.

«Ανεβαίνω στο σπίτι, έχει περάσει μια μέρα είμαι καλά, λίγο κουρασμένος και λέω είναι η κούραση του ταξιδιού. Την επόμενη ξύπνησα με ένα ρίγος. Αυτό το τρέμουλο κράτησε πολύ ώρα και αισθάνθηκα πόνο, αυτό μετά επιδεινώθηκε και από 37,7, πήγε 38,8».

Από το σπίτι στο νοσοκομείο για τεστ και επιστροφή στο δωμάτιο αναμένοντας τα αποτελέσματα.

«Χτύπησε το τηλέφωνο στις 10 το βράδυ και όταν χτυπάει τέτοια ώρα συνήθως είναι για κακό ήταν από τον ΕΟΔΥ και μου είπαν ότι ήμουν θετικός. Μου είπαν να κάτσω ακίνητος και ότι έρχεται το ασθενοφόρο να με παραλάβει».

Η αγωνία στο θάλαμο απομόνωσης 

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο ήταν άμεση. Μόνος του σε ένα δωμάτιο. Απομονωμένος. Χωρίς τους δικούς του ανθρώπους. Οι μέρες περνούσαν βασανιστικά .

«Θεώρησα ότι ήταν ένα κακό όνειρο το οποίο θα περάσει. Είναι ένας θάλαμος που δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κανένα. Με το προσωπικό μιλάς μόνο με ενδοεπικοινωνία. Ήταν πολύ δύσκολο».

«Δεν μπορούσα να περπατήσω είχα τρομερούς πόνους στα πόδια για να πάω στην τουαλέτα έπρεπε να είναι υποβασταζόμενος».

Ο Γιώργος Ράγκος βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη. Βγήκε από το νοσοκομείο και έπρεπε να παραμείνει άλλη μια εβδομάδα καραντίνα στο σπίτι…

«Όταν πήρα εξιτήριο αισθάνθηκα μετατραυματικό τεστ. Ήμουν πολύ ευσυγκίνητος και βγήκα έξω και μύρισα αέρα, τα λουλούδια. Είδα πως είναι ο αέρας ο καθαρός ήταν πολύ παράξενο».

Ο Γιώργος μετά απο την τρομακτική εμπειρία βγήκε πιο δυνατός και πιο αισιόδοξος γεμάτος ευγνωμοσύνη για όσους τον βοήθησαν…

«Νιώθω ευγνομωσύνη για το νοσηλευτικό πρόσωπικό που με περιέθαλψε».