Ο Ερντογάν έχει απέναντί του μια χώρα αποφασισμένη τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα.

«Όσοι θεωρούσαν την Ελλάδα εύκολο στόχο της Τουρκίας έπεσαν έξω.»

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο Ερντογάν «είναι απομονωμένος διπλωματικά, του έχουμε δώσει απάντηση στρατιωτικά και η οικονομία του είναι σε ελεύθερη πτώση».

Τόνισε, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι κανείς δεν επιθυμεί πόλεμο με Τουρκία, όμως η συνεννόηση δε γίνεται με στόλο έξω από το ναύσταθμο και με παράνομες ενέργειες.

Η ατλαντική συμμαχία υπάρχει για να προστατεύει τα κράτη-μέλη από απειλές, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται και τις αρχές της συμμαχίας.

«Ο Στόλτενμπεργκ δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»

Για τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός σχολίασε ότι «δεν έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων του αξιώματός του». Έχει λάβει τα μηνύματα που πρέπει και έχει καταλάβει ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αστοχία, όπως είπε.

«Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο υπέρ των δικών μας θέσεων», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι «ο Μακρόν είναι ο πιο μεγάλος φίλος της Ελλάδας».

Όπως εξήγησε, παρά τις καλές σχέσεις Τραμπ-Ερντογάν, η εξωτερική πολιτική της Αμερικής έχει αποδεχτεί όλες τις ελληνικές θέσεις και μπλόκαρε τις πωλήσεις των F-35 στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι απολύτως προετοιμασμένη και έτοιμη»

Τέλος, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου που πρόκειται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και την ενίσχυση της οικονομίας ανακοίνωσε πως θα υπάρξει επιδότηση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα ειδικό εργαλείο μόνο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της κρίσης και έχουν αδυναμία πρόσβασης στον κρατικό δανεισμό, στο σύνολο της επικρατείας, το οποίο θα δοθεί ως ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από