Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές και τους τοπικούς φορείς το κρούσμα κοροναϊού που καταγράφηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο.

Με το παράδειγμα στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης σε αντίστοιχη δομή και τους 15 ηλικιωμένους που έχασαν τη ζωή τους ύστερα από τη διασπορά του ιού, το περιστατικό στο Μοσχάτο σήμανε συναγερμό.

Μια 28χρονη, νοσηλεύτρια, έργαζόμενη στον οίκο, μετά από αδιαθεσία και πυρετό, πήγε και υποβλήθηκε σε τεστ για Covid-19, το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα, η 28χρονη ενημέρωσε τους ιθύνοντες του οίκου ευγηρίας, οι οποίοι έθεσαν την δομή σε καραντίνα.

Κι αυτό, διότι, περί τους 60 ανθρώπους, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι, βρίσκονται στον χώρο αυτό, με τον κίνδυνο της διασποράς να είναι μεγάλος.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τόνισε πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο τηρούνταν πολύ προσεκτικά τα πρωτόκολλα ως προς τους επισκέπτες.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Ευθυμίου, σε αυτό τον οίκο ευγηρίας, φιλοξενείται και η μητέρα του, γι’ αυτό όπως είπε, έχει διπλή αγωνία.

«Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο» τόνισε ο δήμαρχος για το ενδεχόμενο διασποράς του κοροναϊού στο γηροκομείο, ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα που σύστησε η πολιτεία.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στη δομή στο Μοσχάτο προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ για κοροναϊό σε όσους βρίσκονται στο γηροκομείο.