Κριτική στην κυβέρνηση για «προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα» άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» .

Για το θέμα των σχολείων ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άφησε ανεκμετάλλευτους τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και δεν έγινε καμία προσπάθεια ούτε για να σπάσουν οι τάξεις ούτε για να στηριχθούν οι κτιριακές υποδομές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει οδικός χάρτης για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κινδύνους».

Εξάλλου, οι συνθήκες αβεβαιότητας είναι μεγάλες στην οικονομία και η ύφεση θα είναι πρωτοφανής, σχολίασε. «Το «μαξιλάρι» που μας κατηγορούσε η ΝΔ όταν είμασταν κυβέρνηση, τώρα θα το χρησιμοποιήσει» είπε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Στην εργασία έχουν έρθει τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν. Όπως αποδεικνύεται μάλιστα από τα στοιχεία της ΕΕ για το πρόγραμμα SURE, «η Ελλάδα θα λάβει λιγότερα από τα μισά χρήματα από όσα θα λάβει μια παρόμοιου μεγέθους οικονομίας χώρα όπως η Πορτογαλία».

Αναφερόμενος στην επικύρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο ο κ. Χαρίτσης απέδωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει «παρών» στη Βουλή στη «μειωμένη επήρεια των νησιών και το τι θα γίνει ανατολικά του 28ου μεσημβρινού». Επίσης, ισχυρίστηκε ότι έχει να κάνει με την «αδυναμία ένταξης της πρωτοβουλίας αυτής, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια συνολική εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από την Τουρκία». Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά υπεύθυνη, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μπορεί να αποδυναμώσει την διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας στη Χάγη, απάντησε πως κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια σημεία που εμπεριέχονται στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «είναι επικίνδυνα».

Ως προς τα εσωκομματικά και τους «53», σημείωσε ότι «έχουμε συνηθίσει να υπάρχει έντονη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει βεβαίως να προσέχουμε αυτή η συζήτηση να μην ξεφεύγει από τα πολιτικά όρια. Κρίσιμο είναι να υπάρξει μια πειστική πρόταση που θα αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις της κοινωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από