Το νέο ID.3 είναι στην ελληνική αγορά με τις τοπική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές του νέου μοντέλου. Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις ισχύος της μπαταρίας του,  με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Συγκεκριμένα, το νέ μοντέλο έχει τις ίδιες περίπου διαστάσεις με αυτές ενός Golf, ενώ, ο κύκλος στροφής μόλις 10,2 μέτρα, αντίστοιχος του up!. Χωρίς κεντρικό τούνελ και με εσωτερικό σχεδιασμό Open Space (φιλοσοφία Ανοιχτού Χώρου), το ID.3 προσφέρει ιδιαίτερα άνετους χώρους.

Το ID.3 διατίθεται  σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας. Η βασική έκδοση διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 45 kWh και προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας – σε όλες τις περιπτώσεις εγκατεστημένος στον πίσω άξονα – παράγει ισχύ 93 ή 110 kW (126 ή 150 PS, αντίστοιχα).

Η μεσαία μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 107 ή 150 kW (146 ή 204 PS).

Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS).

Το ID.3 ξεκινά την εμπορική του καριέρα με το λανσάρισμα μίας ειδικής έκδοσης με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με την ονομασία ID.3 1ST Edition, που δημιούργησε η Volkswagen ειδικά για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα ενός τόσο σημαντικού μοντέλου για την αυτοκίνηση.

Οι τιμές του ID.3 1ST Edition, και για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων,  ξεκινούν από 39.600 €. Η Kosmocar-Volkswagen προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς καμία επιβάρυνση και με δωρεάν εγκατάσταση, έναν οικιακό φορτιστή (Wallbox)  με ισχύ 11 kW, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Lan & Wi-Fi για Over the Air απομακρυσμένο έλεγχο μέσω ειδικής εφαρμογής (app) και αναβαθμίσεις λογισμικού, για όλες τις παραγγελίες μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.