Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ανεργία είναι διαθέσιμα από χθες.

Τα προγράμματα αφορούν 11.500 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες περιλαμβάνεται επιδότηση 75% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα ονομάζεται Πρόγραμμα Πτυχιούχων Ανέργων 22-29 ετών και αφορά σε 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών. Ανώτατος μηνιαίος μισθός θα είναι τα 750€.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι μια βελτιωμένη και ενισχυμένη μορφή του προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Αφορά σε 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διαρκεί 12 μήνες αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Νίκο Φιλιππίδη και Αθανασία Ακρίβου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επεσήμανε ότι σκοπός του Οργανισμού του είναι να ανακοινώνονται συνεχώς παρόμοια προγράμματα.

«Σκοπός μας είναι συνεχώς να ανακοινώνουμε νέα προγράμματα που αφορούν την επιδότηση της εργασίας και την πρόσληψη ανέργων. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία» τόνισε σχετικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Οργανισμός επιτάχυνε τόσο τις διαδικασίες αποπληρωμής στα προγράμματα αυτά όσο και τις προϋποθέσεις ένταξης.

Κάλεσε, δε, τον επιχειρηματικό κόσμο να ενταχθεί και να αξιοποιήσει τα προγράμματα αυτά.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης, διαβεβαίωσε, ότι ολοκληρώνονται οι πληρωμές των επιδομάτων στους εποχικά ανέργους, ενώ γνωστοποίησε ότι την προσεχή Δευτέρα, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.