Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά την πολιτική κάλυψη που του παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη συμμετοχή σε αντιμεταναστευτική συγκέντρωση μαζί με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ισλαμολάγνοι μπάχαλοι

Πριν από λίγο με ανάρτησή του στα social media ο γαλάζιος βουλευτής Κ. Μπογδάνος επέμεινε στην επιλογή του δηλώνοντας πως συνεχίσει να είναι στο δρόμο ως βουλευτής της ΝΔ «κι ας βρυχάται από δίπλα και το φάντασμα του Χίτλερ».

«Θα είμαι στο δρόμο της Αθήνας όποτε οι ισλαμολάγνοι μπάχαλοι απειλούν τους συμπολίτες μου, όποτε μια νόμιμη συγκέντρωση απειλείται από μια παράνομη αντισυγκέντρωση. Θα είμαι στο δρόμο ως βουλευτής της μεγάλης ΝΔ κι ας βρυχάται από δίπλα και το φάντασμα του Χίτλερ. Συνηθίστε το!» δήλωσε ο κ. Μπογδάνος.

Κάλυψη από Πέτσα

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τον κ. Μπογδάνο για την χτεσινή του παρουσία στην πλατεία Βικτωρίας, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση δεν το βλέπει έτσι το ζήτημα και πρόσθεσε:

«Είδαμε δύο διαδηλώσεις. Αφήνω σε εσάς να κρίνετε ποια ήταν η αντισυγκέντρωση. Κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας επιθυμεί».

Στην πραγματικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν κάλυψε πολιτικά μόνο τον κ. Μπογδάνο αλλά παρείχε πολιτική κάλυψη και στην ακροδεξιού και ρατσιστικού περιεχομένου συγκέντρωση στην οποία μετείχε και ένας υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας από αριστερές και εργατικές οργανώσεις, καθώς και αναρχικές πρωτοβουλίες. Ενώ την ίδια ώρα ακροδεξιοί με το μανδύα των «αγανακτισμένων κατοίκων» πραγματοποιούσαν συγκέντρωση κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Θέμα νομιμότητας

Η απάντηση του κ. Πέτσα ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται με τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα το πρωί ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος ουσιαστικά απέδωσε την παρουσία του στη χτεσινή συγκέντρωση σε «θέμα νομιμότητας», και υποστήριξε πως η συγκέντρωση των κατοίκων κατά των προσφύγων ήταν «οργανωμένη από τρεις πολίτες άσχετους με φασιστικά καπελώματα» ενώ «απειλήθηκε από αυθαίρετη αντισυγκέντρωση» εννοώντας την συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.