Αντίστροφα μετρά πλέον η πόλη του Πειραιά για την έναρξη των εργασιών στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης, τον Πύργο. Χθες ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπέγραψε τη σύμβαση αξιοποίησης του κτιρίου με τον ανάδοχο. Ο Πύργος θα ανακαινισθεί ριζικά και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο που θα δώσει νέα πνοή την πόλη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία των έργων στον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος αξιοποιείται έπειτα από 45 χρόνια.

Πρόκειται για ένα «σύγχρονο, βιοκλιματικό» έργο, που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική κίνηση για τον Πειραιά. Θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, χώρο πολιτισμού, χώρους εστίασης και τα πιο σύγχρονα γραφεία στην περιοχή του λιμανιού. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, του Μικρολίμανου, της Πειραϊκής, ενώ θα συνδέεται και με τον νέο σταθμό του μετρό.

Στο Μικρολίμανο, περιοχή που δεν είναι προσβάσιμη, οι επιχειρήσεις δίπλα στη θάλασσα θα κατεδαφιστούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο και ο δρόμος θα γίνει μονής ήπιας κυκλοφορίας, με  νέα βιοκλιματικά στέγαστρα και παγκάκια. «Άγιος Διονύσιος, Μικρολίμανο, Πειραϊκή και Πύργος θα αποτελέσουν ένα τετράγωνο με τα πιο σημαντικά τοπόσημα του δήμου Πειραιά.

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μώραλης, ο Πειραιάς δεν είναι ακόμα έτοιμος να υποδεχτεί τους εκατομμύρια τουρίστες που φτάνουν στο κατώφλι του, είναι όμως στο σωστό δρόμο, με σκοπό να μην παραμείνει απλό πέρασμα για τους επισκέπτες, αλλά να γίνει προορισμός.

Οι δημότες, εκτιμά ο δήμαρχος, πως εμπιστεύονται τις ενέργειες του δήμου και αναγνωρίζουν τη δουλειά και την προσπάθεια. «Έχουμε σχέδιο, έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας, περιμένουν ακόμα περισσότερα από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.