To απόγευμα της 11ης Αυγούστου 2017 η Ινγκιντ και ο Γιοακίμ Γουόλ βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της Κοπεγχάγης αναζητώντας την κόρη τους. Το προηγούμενο απόγευμα η 30χρονη Κιμ, μια ατρόμητη και έγκυρη σουηδέζα δημοσιογράφος είχε πάει με ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο για να πάρει συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη του, έναν εκκεντρικό δανό εφευρέτη ονόματι Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος ισχυριζόταν ότι σύντομα θα έστελνε πύραυλο στο Διάστημα, χρησιμοποιώντας το υποβρύχιο ως χώρο εκτόξευσης.

Ο σύντροφος της Κιμ, Ολε, την είχε συνοδεύσει μέχρι το λιμάνι και φίλοι της την είχαν δει να στέκεται χαρούμενη στον πύργο του υποβρυχίου καθώς απέπλεε. Ομως δεν επέστρεψε όπως αναμενόταν το απόγευμα και στις 5.30 ο Ολε ενημέρωσε τους γονείς της ότι την αναζητούσαν.

Τις επόμενες ώρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι το υποβρύχιο εντοπίσθηκε και μετά ότι βυθίσθηκε. Ο Μάντσεν είχε διασωθεί, όμως σύντομα η αστυνομία του απήγγειλε κατηγορίες για φόνο. Σήμερα εκτίει ποινή σε φυλακή της Δανίας για τη σεξουαλική επίθεση και τη δολοφονία της Κιμ, πριν ακρωτηριάσει και διαμελίσει το κορμί της.

Σε όλη τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης το ζεύγος Γουόλ έσπασε τη σιωπή του μόνο για να μιλήσει για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησαν στη μνήμη της κόρης τους. Τώρα, αποφάσισαν να πουν την ιστορία της κόρης τους στους Times.

«Ηταν ένα επίμονο παιδί, όταν αποφάσιζε να κάνει κάτι, δεν άλλαζε γνώμη με τίποτα». Πολύ καλή μαθήτρια, η Κιμ μεγάλωσε από γονείς δημοσιογράφους και έτσι αποφάσισε και αυτή να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο London Scholl of Economics και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το 2017 η Κιμ και ο Ολε, σχεδίαζαν να ζήσουν στην Κίνα για ένα χρόνο. Το απόγευμα ενός προγραμματισμένου αποχαιρετιστήριου πάρτι, ο Μάντσεν συμφώνησε να δώσει συνέντευξη στην Κιμ μέσα στο υποβρύχιο.

Εκείνη έσπευσε να τον συναντήσει θεωρώντας πως θα δει τους φίλους της αργότερα. Οσο ήταν στο υποβρύχιο έστειλε μήνυμα στον Ολε λέγοντας ότι θα την αφήσει να το οδηγήσει και πρόσθεσε: «Είμαι ακόμα ζωντανή. Σε αγαπώ».

Τεστ DNA

Έντεκα μέρες μετά την εξαφάνιση, οι γονείς έλαβαν ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία που τους πληροφορούσε ότι εντοπίστηκε το πτώμα μιας γυναίκας κοντά στην Κοπεγχάγη αλλά ακόμα δεν ήταν γνωστή η ταυτότητά της, καθώς βρέθηκε μόνο ο κορμός της.

Πέρασαν 36 ώρες για να αποδειχθεί με το τεστ DNA ότι ήταν η Κιμ. Πέρασαν όμως άλλες 111 ημέρες για να βρεθούν όλα τα μέλη του σώματός της, μια περίοδος ιδιαίτερα σκληρή για τους γονείς της που έγραψαν το βιβλίο «Μια φωνή που σιώπησε». Πιο σκληρές απ’ όλα ήταν οι νύχτες που τους βασάνιζε το τι ακριβώς έπαθε το παιδί τους μέσα στο υποβρύχιο. Ισως δεν μάθουν ποτέ.

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Κιμ, ο Γιοακίμ μιλά για τη ζωή με το πένθος. «Δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς να επιβιώσουν οι γονείς δολοφονηθέντων παιδιών, άρα πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε για να τα καταφέρουμε». Πώς τα καταφέρνουν; «Σκεφτόμαστε πάντα τι θα έκανε στη θέση μας η Κιμ και τι θα ήθελε να κάνουμε. Εκείνη ήθελε να προχωρά μπροστά πάση θυσία. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε και εμείς».