Στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, με βουλευτές να σέρνουν το χορό μπροστά σε εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, και στο Γουδί στο κέντρο της Αθήνας με τη Γωγώ Τσαμπά να ξεσηκώνει τον κόσμο και να συντηρεί το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μόνο που φαίνεται να μην απασχολεί κανέναν και στις δύο περιπτώσεις είναι ο κοροναϊός και τα μέτρα προφύλαξης για την εξάπλωσή του.

Οι επιστήμονες μπορεί να προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος παραμένει, αλλά οι εικόνες συνωστισμού στα δύο τελευταία πανηγύρια που έγιναν βάζουν σε σκέψεις.

Πιασμένοι χέρι – χέρι μπροστά από την πίστα, χωρίς μάσκες και γάντια, με τα τραπέζια να έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο. Στην Αλίαρτο της Βοιωτίας δεν πέφτει καρφίτσα κι το κέφι έχει ανάψει για τα καλά. Χορός, τραγούδι, κρασί και άφθονο φαγητό με τους βουλευτές Ανδρέα Κουτσούμπα από τη ΝΔ και Γιώτα Πούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνονται στην πίστα από τους πρώτους.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι όποτε έβλεπε να μην τηρείται η τάξη και οι προβλεπόμενες αποστάσεις το έλεγε στους διοργανωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους φρόντιζαν ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος. Κάτι πάντως που δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση από τις εικόνες που άρχισαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το περασμένο Σάββατο όμως, εκτός από την Αλίαρτο, στήθηκε ακόμα ένα πανηγύρι στο άλσος στρατού στο Γουδί. Πάνω από 1.500 άτομα γέμισαν ασφυκτικά το σημείο, με ορισμένους να χορεύουν ακόμα και στα περβάζια των παραθύρων.

Οι εκκλήσεις των επιδημιολόγων έδειχναν να μην απασχολούν κανέναν και σε αυτή την περίπτωση. Όμως ο κίνδυνος κάνει τους επιστήμονες να ζητούν την επανεξέταση των αδειών για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Πριν όπως λένε να είναι αργά.

«Ξέφυγε για λίγο το πράγμα»

Στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Γωγώ Τσαμπά, η γνωστή τραγουδίστρια που συμμετείχε στο πανηγύρι στο Γουδί, που παρατηρήθηκαν οι εικόνες συνωστισμού.

«Καταλαβαίνω τη σοβαρότητα του πράγματος, αλλά δεν θεωρώ ότι ξέφυγε και αν ξέφυγε ήταν για λίγο. Ήταν όμως ελεγχόμενο».

Η γνωστή τραγουδίστρια σημείωσε πως από την αρχή του πανηγυριού και οι μουσικοί αλλά και διοργανωτές τόνιζαν σε κάθε στιγμή ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. «Από την αρχή το είπαμε επανειλημμένα να τηρηθούν οι αποστάσεις».

Όπως τόνισε η ίδια, είναι δύσκολο να απαγορεύσεις στον κόσμο να διασκεδάσει και ταυτόχρονα να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

«Ωστόσο το προσπαθήσαμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθεί περισσότερο στα πανηγύρια που θα ακολουθήσουν».

Η Γωγώ Τσαμπά αναφέρθηκε στους εργαζομένους που στήνουν τα πανηγύρια και σημείωσε πως δουλεύουν πολλοί άνθρωποι πίσω από αυτά. «Είναι τεράστιο νούμερο. Είναι σημαντικό να συνεχιστούν τα πανηγύρια. Εφόσον άνοιξαν όλα τα επαγγέλματα, γιατί να μην ανοίξει και το δικό μας;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από