Γυναικείο δίδυμο με σεβασμό στην αρχαιότητα με βάση την επετηρίδα προκρίνεται όπως όλα δείχνουν από το υπουργικό συμβούλιο,που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη για την ηγεσία στην Δικαιοσύνη, επιλέγοντας τα πρόσωπα εκείνα που θα διαδεχθούν το Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και τον πρόεδρο του  Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, οι οποίοι αποχωρούν από το δικαστικό σώμα  λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας θα εισηγηθεί την επιλογή της Ειρήνης Σαρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου.

Η Ειρήνη Σαρπ είναι πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, αντιπρόεδρος για χρόνια στο ΣτΕ και θα παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για ένα χρόνο, καθώς το καλοκαίρι του 2021 αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Για τον Αρειο Πάγο, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την Προεδρία του Δικαστηρίου, δικαστικό έμπειρη και ικανή, που είναι ήδη τέσσερα χρόνια αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο. Η επιλογή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους αρεοπαγίτες  Ιωάννη Χοιμέ, Μαρία Νικολακέα, Αρτεμισία Παναγιώτου, Μαρία Γεωργίου, Γεώργιο Αποστολάκη και Γεώργιο Παπαηλιάδη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από