Συγκίνηση στην κοινή γνώμη προκαλεί η περιπέτεια της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο και όσα έφερε το γεγονός στην επιφάνεια.

Ήδη, εκδηλώνεται κύμα συμπαράστασης για την άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλο μητέρα της, που δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στα παιδιά της ούτε τα στοιχειώδη.

Η υπόθεση προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς παρόμοια προβλήματα ανέχειας αντιμετωπίζουν χιλιάδες απασχολούμενοι στον τουρισμό, που φέτος βρίσκονται χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Συγκινεί η ιστορία

Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού το οποίο σωριάστηκε εξαντλημένο από την πείνα έξω από φούρνο της Ρόδου δεν είναι πια μόνη.

Η στιγμή που το παιδί της λιποθύμησε ενώ η ίδια περίμενε στην ουρά να του πάρει με δανεικά χρήματα κάτι για να φάει ήταν η αποκάλυψη του δράματος που προσπαθούσε να κρύψει μέσα στο σπίτι της.

Δίπλα στην άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλο βρέθηκαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας αλλά και φορείς. θα φροντίσουν να βρει εργασία άμεσα και να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι της μονογονεϊκής οικογένειας με την 9χρονη και τη δίδυμη αδελφή της που είχαν φθάσει στο σημείο να στερούνται βασικές τροφές για την ηλικία τους.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και στο παρελθόν όμως δούλευε τα καλοκαίρια σε ξενοδοχεία και το χειμώνα προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με το επίδομα ανεργίας. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο μετά την καραντίνα για τον κοροναϊό.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό της Ρόδου και σε άλλα νησιά βιώνουν τραγικές καταστάσεις. Ο αριθμός των αιτημάτων για βοήθεια σε κοινωνικές δομές και φιλανθρωπικούς συλλόγους έχουν εκτοξευθεί.

Η αλληλεγγύη βοηθά τη μητέρα του 9χρονου κοριτσιού να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το ερώτημα είναι πως θα επιβιώσουν το χειμώνα που έρχεται χιλιάδες άνεργοι που ζούσαν από τον τουρισμό μετά από αυτό το δύσκολο καλοκαίρι με τα νησιά να είναι έρημα ή με ελάχιστους επισκέπτες.

Κύμα συμπαράστασης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η δημοσιογράφος Μαίρη Φώτη της εφημερίδας «Δημοκρατική» στη Ρόδο, η οποία ανέδειξε το θέμα.

«Έχουμε δύο εκπλήξεις. Μία δυσάρεστη, για το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, και μία ευχάριστη που είναι η άμεση ανταπόκριση που επέδειξε και η τοπική κοινωνία και από όλη την Ελλάδα. Δεχόμαστε τηλεφωνήματα και από Αμερική, Καναδά, Γαλλία. Είναι μια πρωτοφανής στήριξη στην οικογένεια αυτή», σημείωσε η κ. Φώτη.

«Έχουν καλυφθεί οι ανάγκες της οικογένειας, και με το παραπάνω, και σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης και υπάρχουν αρκετές προσφορές εργασίας για τη μητέρα, που δεν ζήτησε χρήματα από την πρώτη στιγμή, ζήτησε μόνο δουλειά», πρόσθεσε η ίδια.

«Εδώ στη Ρόδο τη βιώνουμε ήδη την κρίση, δεν περιμένουμε τον χειμώνα να έρθει για να τη βιώσουμε. Είναι όλες οι επιχειρήσεις οι εποχιακές κλειστές, και τα ξενοδοχεία. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσα θα ανοίξουν. Εκτιμάται ότι ούτε οι μισοί εποχιακοί εργαζόμενοι δεν πρόκειται να προσληφθούν φέτος. Δεν θα υπάρξουν θέσεις εργασίας», κατέληξε η κ. Φώτη.