Αντίγραφα και γνώση της δικογραφίας ζήτησαν και έλαβαν σήμερα οι δικηγόροι της 34χρονης, η οποία ένα μήνα πριν, δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, έξω από τον τόπο εργασίας της, στην Καλλιθέα

Οι δικηγόροι της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας και Νίκος Αλεξανδρής, προέβησαν σε κοινές δηλώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφότου έλαβαν γνώση της δικογραφίας.

Μάλιστα, σε ότι αφορά στην ποινική δίωξη σε βάρος της 35χρονης, και οι δύο, επέμειναν, ότι πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε θα μπορούσε να κόψει το νήμα της ζωής του θύματος, κάτι που όπως λένε, γνώριζε η δράστρια.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η Ιωάννα ένιωσε μια ηθική ικανοποίηση μαθαίνοντας ότι η 35χρονη προφυλακίστηκε.

«Δεν μου κάνει εντύπωση ότι δεν απολογήθηκε η 35χρονη.  Δεν απολογήθηκε γιατί τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συντριπτικά εις βάρος της, οπότε ίσως δεν είχε και λόγο να απολογηθεί» τόνισε ο δικηγόρος, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητους» τους λόγους που η άλλη πλευρά δεν ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Γιατί η ζήλεια και η κακία δεν είναι ψυχιατρικά προβλήματα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος της Ιωάννας, σχολίασε υπαινικτικά το γεγονός ότι δεν έχει φάει πέντε μέρες η κατηγορούμενη.

«Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι επί πέντε μέρες δεν έφαγε. Μια άλλη κοπέλα (σ.σ. το θύμα) δεν έχει φάει για 20 μέρες. Πάντως, κάποιος που δεν έχει φάει πέντε μέρες, όταν έρχεται στο κατάστημα κρατήσεως, ζητάει τήρηση των δικαιωμάτων και ατομικό προαυλισμό. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά μόνος του» επισήμανε, λέγοντας ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια μεταμέλεια ή μια παραδοχή της πράξης από την πλευρά της φερόμενης ως δράστριας».