Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Εχίνου η απόφαση για επιβολή καραντίνας για επτά ημέρες στην περιοχή, μετά τα 15 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν.

Ειδικότερα μετά την έξαρση του Covid-19 στην περιοχή, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την επιβολή ενός τοπικού lockdown στον Εχίνο, στην ορεινή Ξάνθη, αλλά και έκτακτα μέτρα για όλη την Ξάνθη.

Κάποιοι λοιπόν κάτοικοι στον Εχίνο φαίνεται πως δεν ήταν πρόθυμοι να δεχθούν τη νέα καραντίνα και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και δημοσίως.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr χθες οι κάτοικοι ανάστατοι δήλωναν ότι «αυτήν την φορά θα αντιδράσουμε». «Δεν μπορεί πάλι ο Εχίνος να έχει στοχοποιηθεί και με το θέμα του κοροναϊού».

Μάλιστα, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, έπεσαν και πυροβολισμοί μόλις έφτασαν περιπολικά στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι.

Σημειώνεται ότι μετά τα 15 νέα κρούσματα στην Ξάνθη χθες (από τα συνολικά 20 που ήταν σε όλη τη χώρα) η περιοχή μπήκε εκ νέου σε μίνι καραντίνα.

Σήμερα στην περιοχή, πήγε ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας και έγινε  σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης μετά τα νέα κρούσματα.

Πηγή-Φωτογραφίες-Βίντεο: xanthinews.gr, xanthinea.gr